RPR Medya A.Ş.’nin Başkanı Ercan Halıcı, kriz dönemlerinde işletmelerin gerçek ilacının PR olduğunu söylediı. PR ve reklam sektörü ülkemizde genellikle ekonominin iyi olduğu dönemlerde parlıyor.Gelişmiş ülkelerde ise tam tersi sıkıntılı ortamlar iş dünyasını PR’a daha fazla yöneltiyor. Ankara merkezli RPR Medya A.Ş.’nin Başkanı Ercan Halıcı da kriz dönemlerinde işletmelerin gerçek ilacının PR olduğunu vurguluyor.

Gazetecilik ve yöneticilik tecrübemle öncelikle PR’ın, dergide, gazetede, tv’de haber çıkartmak olmadığını iyi anlamak gerektiğini söyleyen Halıcı, Olanı okumak ve yorumlamak gazetecinin işiyken, PR’cı hiçbir kurala bağlı kalmadan yeni fikirler, projeler ortaya koymak zorundadır. Sürekli düşünen, ürettiği fikri zamana ve mekâna bağlı olarak geliştiren ve hiç sonu olmayan bir sürece tabidir diye ekledi.

”Firmaların, sürekli gelişen ve değişen düzene karşı ayakta kalabilmesi ve ilerleyebilmesi için “profesyonel yol arkadaşları” olan PR ajanslarının kapılarını çalmalıdır.” dedi.

Genç iletişimcilere ne tavsiye de bulunabilirsiniz?

Ülkemiz sektörel anlamda yüzde 17 gibi rakamlarla yükseliş gösterirken 5 yıldır PR sektöründe faaliyet gösteren firmamız her yıl yüzde 300-400 büyüme kaydetti. PR anlayışının Ankara’da yeni olması bizim sektörde nefes olmamızı sağladı. Sektörün yeni gelişmesinin en büyük dezavantajı Ankara’da sektörde çalışacak nitelikli eleman sorunu olarak önümüze çıktı. Genç nesil bu kurgudaki zorlukları aşmada dirayet gösteremiyor. Aslına bakarsınız işin prestijini, maddi ve manevi gelişimini iyi değerlendiren iletişimciler geleceğin yön göstericileri arasında olacaklardır.