Koreli teknoloji devi Samsung, MENA bölgesindeki ilk inovasyon merkezinin açılışını 13 Aralık Salı günü İstanbul River Plaza’da, bir çok CEO ve CIO’nun katılımı ile gerçekleştirdi. Bu inovasyon merkezinde Samsung’un en ileri teknoloji çözümleri yer alıyor. Samsung İnovasyon Merkezi, Koreli şirketin en ileri teknolojilerine erişim sağlayan bir merkez. Şirketin 14 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımlarının meyveleri bu merkezde yer alıyor ve finanstan perakendeye, ulaştırmadan eğitime kadar geniş yelpazede çözümler sunuyor.

Açılış konuşmasını Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, bu merkezi açmaktan oldukça gurur duyduklarını ve bu adımı daha da ileri götüreceklerini söyleyerek gerçekleştirdi. T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da Samsung İnovasyon Merkezi’nin açılışına katılan önemli isimler arasındaydı. Samsung Türkiye yönetim kurulu başkanı Tansu Yeğen ise, Türkiye’deki dijitalleşme çalışmalarına bu merkezin büyük katkı sağlayacağını ekledi.

Samsung İnovasyon Merkezi’nin önemli olmasının sebeplerinden biri de yüzde 90’ından fazlasının yerli yetenekler tarafından geliştirilmiş olması. Merkez bir çok sektör odasına ayrılmakta ve her sektörde Samsung’un hangi amaç ve alanlarda kullanabileceğini göstermekte. Bu sayede merkezi ziyaret eden müşteriler uygulamalı olarak çözümleri test edebilecekler. Bu da müşteriyi ve iş ortaklarını derinden etkilemek için oldukça güçlü bir nokta. Bu küçük odacıklar içerisinde ise; tamamen dijitalleşmiş eğitim sınıfı, klima sistemleri, toplantı odası, kafe, finans,  hava alanı gibi bir çok çözüm mevcut.

Dijitalleşmeye doğru adım adım gittiğimiz bu dönemde müşterilere oldukça farklı ve somut bir deneyim noktası sunmanın büyük bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar Samsung bir ilk gerçekleştirse de devamının diğer firmalar tarafından gelebileceği ihtimalini yüksek görüp, bu doğrultuda ülkemizi inovasyonla daha fazla iç içe görecek olmak bizler için büyük bir adım olacak.

Kaynak: