Halkla ilişkiler uzmanı olacaksanız anlamanız gereken şeylerden biri markanız için daima tetikte olmanız gerektiğidir. Bir krizin ne zaman ve nasıl ortaya çıkacağını asla bilemezsiniz. Kriz, bazen sizi uykunuzdan uyandırır, bazen ise güzel bir buluşmaya giderken yolda yakalar. Yönetmenliğini Daniel Algrant’ın yaptığı, başrollerinde Al Pacino, Kim Basinger, Ryan O’Neal ve Téa Leony’nin yer aldığı suç ve dram filmi People I Know (Tanıdığım İnsanlar), olası krizin bir PR uzmanını güzel bir buluşmaya giderken yakalamasıyla başlıyor.

Zamanında çok büyük işlere imza atmış bir PR uzmanı olan Eli, kötü alışkanlıkları yüzünden eski parlak kariyeriyle vedalaşmıştır. Kendini tekrar duyurmak için bir hayır gecesi düzenlemeye karar verir, ancak etkinliğe katılımcı bulmak sandığı kadar kolay olmaz. Eli, yıllardır aşık olduğu, ölen kardeşinin eski eşi Vicky’den bir buluşma teklifi aldığı gece en büyük müşterisi olan Oscar ödüllü oyuncu Cary’den acil bir telefon alıp onunla buluşmaya gider. Cary Eli’den, birlikte olduğu uyuşturucu bağımlısı modeli hapisten çıkarıp yarın sabah New York’tan göndermesini ister. Eli bu durumu bir fırsat olarak görür ve Cary’ye, eğer davetine katılırsa bunu yapacağını söyler. Cary başta pek yanaşmasa da sonunda kabul eder. Cary’nin katılımıyla davetin büyük ses getireceğini düşünen Eli, bir an önce Cary’nin başına açılacak büyük krizi önlemek için yola düşer. Ancak işler tamamen kontrolden çıkacaktır. Eli kendini bir krizi çözmeye çalışırken çok büyük ve tehlikeli başka krizlerin içinde bulur.

People I Know, biraz dramatik ve karamsar bir biçimde ele alınmış bir film olsa da bize PR konusunda birkaç öğüt vermeyi ihmal etmiyor. Birincisi, markanız bir kriz olasılığıyla karşı karşıya geldiğinde tüm okların size döneceğini ve mücadele etmeniz gerekeceğini unutmamalısınız. İkincisi ise bir krize müdahale ederken yaklaşım biçiminizin yeni krizler yaratmayacağı konusunda emin olup kararlı adımlarla yürümelisiniz.