Uğur Matban İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunu ve büyük başarılara imza atmış bir isim. 2009 yılında Görsel İletişim Tasarımı bölümünü kazandı ve 2011 yılında Reklamcılık bölümünden çift anadal yapmaya başladı. Her iki bölümü de üstün başarı ile bitiren Uğur aynı zamanda VCD bölümünü 3.’lük ile bitirdi.

Biz de Uğur Matban ile küçük bir röportaj yaptık ve sizlerle bu röportajımızı paylaşacağız. Uğur bize bu röportajda başarılarını, sevdiği projelerini, şu ana kadar yapmış olduğu işlerden biraz bahsetti.

1.Bilgi Üniversitesi’nde okurken dersler dışında ne gibi işlerle meşguldünüz?

Bilgi’de okurken Ogilvy bünyesinde ufak tefek günlük işler haricinde pek de bir şey olmadı. TBWA döneminde de en keyifli işim, şu anda yapmakta olduğum işimin hareket alanı dışında kalan Avea Woops – Justin Timberlake konseri radyosuydu kesinlikle. Okulun son senesinde, VCD bölümündeki bitirme projemle eş zamanlı olarak Publicis İstanbul’da çalışmaya başladım. Oradayken yaptığımız Nescafe 3in1 Amazon filmleri keyifliydi epey.

2.Şu an ne yapıyorsunuz, bu zamana kadar yapmış olduğunuz en güzel çalışma hangisiydi?

Son 1 senedir de her gün gitmekten, çalışmaktan, kültürünün bir parçası olmaktan keyif aldığım bir yerdeyim, Rafineri’deyim. Profesyonel hayatıma dair en olumlu ve keyifli gelişmeler de bu son bir sene içerisinde gerçekleşti.

İlk olarak Arda Turan’lı Opet kampanyaları, sonrasında da yaz sonuna doğru lansmanı yapılan WEPUBLIC markasının hayata geçme süreci hem sancılı, sancılı olduğu kadar da eğlenceliydi. Bilhassa WEPUBLIC’in beraberinde bir Felis’le, Üretimde Ustalık Bölümü – Kurumsal Kimlik Tasarımı kategori birinciliğiyle gelmesi de ekmek kadayıfının üzerindeki kaymak oluverdi bir anda. Aynı zamanda MediaCat’in ağustos ayı sayısının kapağında bulunup, bu kapağı tasarlayıp illüstrasyonlarını yapmak da sanırım profesyonel anlamda şu ana kadar başıma gelen en güzel şeydi.