İmaj her şeydir. Ne kadar büyük ve güçlü bir marka olursanız olun tüketicilerinizin ve çevrenizdekilerin yani paydaşlarınızın sizin hakkınızda ne düşündüğü, onlarda nasıl bir imaja sahip olduğunuz başarılı bir marka olabilmeniz için çok önemlidir. Halkla ilişkilerin yıllardan beri en çok bilinen çalışmalarından biri şüphesiz imaj çalışmalarıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi, imaj her şeydir. Tüketiciler onlara, çevresindekilere nasıl yaklaştığınızı kolay kolay unutmaz. Yaptığınız her hareket planlı ve özenli olmalıdır ki imajınızı koruyup güçlendirin. Tabii tüm bunlar için öncelikle güzel bir imaja sahip olmalısınız. Peki ya işler hiç iyi değilse? O zaman kontrolü başarılı bir PR’cıya bırakıp onunla birlikte dans etmelisiniz.

Başrollerinde Will Smith, Charlize Theron ve Jason Bateman’ın yer aldığı, yönetmeliğini Peter Berg’in yaptığı eğlenceli, fantastik ve tüm bu keyifli özelliklerinin yanında bir PR’cıya kabaca kötü imaja sahip müşterisini nasıl kurtaracağının adımlarını gösteren Hancock bu haftaki film önerilerimizden. Hem gülüp hem de küçük PR notları almak istiyorsanız tam sırası.

Bir süper kahramanın, süper kahraman olması için ne gibi özelliklere ihtiyacı vardır? Süper güç, süper hız ve bir kaç doğaüstü özellik daha. Hancock bir süper kahramanın sahip olması gereken bütün yeteneklere sahiptir tek bir özellik dışında. İyi bir imaj… Sokaklarda yaşayan, sürekli sarhoş gezen, sürekli argo konuşan ve yarardan çok zararı olan bir süper kahramanın sevilmesini kimse beklemez herhalde. Hancock bir gün, PR uzmanı Ray’in hayatını kurtarır. Bunun üzerine Ray kendini borçlu hisseder ve Hancock’a imajın ne kadar önemli olduğunu anlatır. Başta bu işe yanaşmayan Hancock en sonunda pes eder ve Ray’in imaj çalışmasına ayak uydurur.