Özel günler, halkla ilişkiler uzmanlarının bilmesi gereken en önemli şeylerdendir. Çünkü her özel gün, doğru adımlar atılırsa marka için harika bir fırsata çevrilebilir. Özel günlerden ne kastettiğimizi hatırlatmamız gerekirse; Anneler günü, Babalar günü, Sevgililer günü,… Liste böyle uzayıp gidiyor. Anneler Günü kapıya dayanmışken, bir çok marka farklı farklı kampanyalar ortaya koyuyor. Bu kampanyaların bir kısmı çok beğenilirken, bir kısmı tüketici gözünde “sırf yapılmış olmak için yapılmış” algısı oluşturuyor. Ancak başarılı yapılan bir kampanyayı ise unutmak hiç kolay değil. Biz de geçtiğimiz senelerde gözümüze çarpan başarılı bir Anneler Günü kampanyasını bu haftaki #TBT köşemize konuk etmeye karar verdik. Hangi kampanya mı? Hallmark, #PutYourHeartToPaper kampanyası.

Amerika başta olmak üzere dünyanın her yanında birbirinden yaratıcı ve güzel tebrik kartlarını üreten Hallmark, 2015 senesinde Anneler Günü için #PutYourHeartToPaper kampanyasını düzenledi. Sekiz farklı duygusal videodan oluşan kampanyada Hallmark, sekiz farklı kişiye annelerinin onlara ne ifade ettiklerini soruyor. Daha sonra ise annelerine olan sevgilerini “Seni seviyorum” demeden dile getirmelerini istiyor. Tüm bunlar olurken konuşmacılardan habersiz, anneleri diğer odada onların söylediklerini dinliyor. Sonrasında ise anneler ve çocukları bir araya getiriliyor.

Hallmark markası yıllar boyunca kendini “aile arasındaki bağ”, “etrafındaki insanlara onların senin için ne kadar önemli olduğunu göstermen” ve “hediye vermek” şeklinde konumlandırdı. Yaptığı bu kampanya markanın şimdiye kadar verdiği bütün mesajlarla örtüşerek ve onları destekleyerek tüketicilerin gözünde “öylesine yapılmış bir çalışma” gibi bir yer edinmedi, aksine çok sevildi. Bu vaka bize gösteriyor ki özel günlerde yapılan kampanyalar markanın imajı ile örtüşürse büyük başarılara ulaşıp samimi algılanır.

Hallmark’ın çok beğenilen #PutYourHeartToPaper kampanyasından bir video ile yazımızı bitiyoruz.