Halkla ilişkiler keyifli, heyecanlı bir meslek olsa da kabul edilmesi gereken bir şey daha var. O da bu mesleğin oldukça stresli olması ve tabii ki sektörde iyi ya da kötü tüm haberlerin hızla yayılması. Markalar için itibar ne kadar önemliyse bir halkla ilişkiler uzmanı için de kendi itibarı o kadar önemlidir. Bu yüzden halkla ilişkiler uzmanları kendi itibarlarını ve başarılarını korumak için danışmanlıklarını yaptığı müşterilerinin daima iyi bir pozisyonda tutmaları gerektiğini asla unutmamalı.

Kevin Smith’in yönetmenliğini yaptığı, Ben Affleck, Jennifer Lopez, Liv Tyler ve Raquel Castro’nun başrolünde yer aldığı romantik komedi Jersey Girl (Babasının Kızı), halkla ilişkilerin stresli ve zamansız bir sektör olduğuna değinen sahneleriyle PR uzmanı olmak isteyenlere “Hazırlıklı olun” mesajı veriyor.

Ollie müzik ve sinema sektöründe başarılı ve işini çok seven bir PR uzmanıdır. Karısı doğumda ölünce kızının tüm sorumluluğu üzerine kalan Ollie ne yapacağını bilemez ve Jersey’de yaşayan babası Bart’ın yanına gider. Eşinin ölümünün verdiği stres ve işinin getirdiği sorumluluklar arasında yeni doğmuş kızı Gertie’yle ilgilenmeye pek yanaşmayan Ollie, çocuğunun tüm sorumluluğunu babasına verir. Ancak kriz geliyorum demez. Ollie için oldukça önemli olan bir etkinlik öncesi Bart, o gün Gertie ile ilgilenemeyeceğini söyler. Ollie bir anda kendini kucağında henüz 1 aylık bile olmayan bir bebek ve problemlerle dolu bir etkinliğin içinde bulur. Yaşadığı durumun gerginliği ile genç adam bir skandala imza atar ve tüm kariyeri altüst olur. Bunun üzerine Ollie kendini kızına adar ve onunla birlikte New Jersey’de sakin bir hayat yaşamaya başlar. Ta ki karşısında sektöre geri dönmesi için bir fırsat çıkana kadar.

Jersey Girl, halkla ilişkiler sektörünün stresli anlarını gözler önüne serse de bu işe gönül veren birinin sektörden vazgeçmesinin neredeyse imkansız olduğunu başarılı bir şekilde anlatıyor. Dikkat çeken bir diğer nokta ise filmin içerisinde gerçek bir PR çalışmasının da yatıyor olması. Tüm film boyunca Will Smith göndermeleri ile başarılı aktöre dikkat çekilip onun PR’ı yapılıyor. Aynı yıl sonraki aylarda Will Smith’in I, Robot (Ben, Robot) filminin de vizyona girmesinin pek de tesadüf olduğunu söyleyemeyiz herhalde.

Hem keyifli vakit geçirip hem de içerisinde halkla ilişkiler esintileri olan bir film izlemek istiyorsanız Jersey Girl tam size göre, iyi seyirler…