Gelişmenin yolu okumaktan geçer. Eğer biri başarılı bir halkla ilişkiler uzmanı olmak istiyorsa çok okumalı ve çok bilmelidir. “Okumaya nereden başlamalıyız?” sorusu kafasını kurcalayanlar için bir PR’cının kitaplığında bulunması gereken kitaplardan oluşan küçük bir rehber hazırladık.

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı – Dale Carnegie

Halkla ilişkilerin mutlak görevlerinden birinin insanları etkilemek olduğu yadsınamaz bir gerçek. Gerek markalar, gerekse kişiler için hitap ettiğiniz kitlenin sizi sevmesini ve sizden etkilenmesi için halkla ilişkiler prensibi bir numaralı araçtır. Dale Carnegie’nin kaleme aldığı “Dost Kazama ve İnsanları Etkileme Sanatı” kitabı yıllardır başvurulan önemli eserlerden biri. Kitapta insanların sizden hoşlanmalarını ve sizinle fikir birliğine varmalarını sağlamanın ve onları doğru bir biçimde yönlendirmenin yolları anlatılıyor.

Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya – Salih Seçkin Sevinç

Teknoloji ve internet tümüyle hayatımızı içine almışken iş dünyasındaki etkileri görmezden gelinemez. Neredeyse tüm kitlelerin içinde bulunduğu sosyal medya günümüz pazarlama dünyasının kilit elementlerinden biri. Halkla ilişkiler uzmanı olmak isteyen birinin de bu sosyal medya dinamiklerine iyice hakim olması gerekiyor. Salih Seçkin Sevinç’in yazdığı “Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya” kitabı sosyal medyayı anlamak, markamız için onu nasıl verimli kullanabileceğimizi öğrenmek için bakılabilecek kaynaklardan biri.

Algılama Yönetimi – Ali Saydam

Halkla ilişkiler konusunda uzmanlaşmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken kitaplardan biri de iletişim sektörünün önde gelen isimlerinden Ali Saydam’ın kaleme aldığı “Algılama Yönetimi”. Yapılan bir iş için en önemli şeyin karşı taraf tarafından nasıl algılandığı olduğu bilinen bir gerçek olduğuna göre algılama yönetimini anlamadan başarılı bir PR uzmanı olmak da neredeyse imkansız. Sektörden örnekler içeren kitap halkla ilişkiler ve iletişim sektörünü başarılı bir biçimde anlatıyor.

İşte Bu Fikir Tutar! – Dan & Chip Heat

Halkla ilişkiler sektöründe çalışacaksanız markanızın öne çıkması için daima yeni fikirler üretmelisiniz. Tabii ki bu fikrin diğer milyonlarca fikir arasından ayrışıp öne çıkması önemli bir nokta. Dan ve Chip Heat kardeşler hangi fikirlerin öne çıkıp bu vahşi dünyada tutunacağını anlattığı “İşte Bu Fikir Tutar!” kitaplarıyla bize ipuçları veriyor.

Mesaj Sizsiniz – Roger Ailes, John Kraushar

Bir halkla ilişkiler uzmanı mutlaka, topluluklara hitap edebilen güçlü bir iletişimci olmalıdır. Bunun için çok çalışmalı ve doğru mesajları, doğru şekilde nasıl ileteceğini öğrenmelidir. Bu yolda Roger Ailes ve John Kraushar’ın yazdığı “Mesaj Sizsiniz” kitabı sizin en büyük yardımcılarınızdan biri olacak.