Halkla ilişkiler kampanyaları, sadece bir markaya değer katmak, ya da bir markanın pazarlama hedeflerini desteklemek için değil aynı zamanda toplumu bilinçlendirmek için de yapılıyor. Farkındalık yaratmak amacıyla yapılan güzel bir PR kampanyası örneği olarak Ford Warriors in Pink’in yakın zamanda gerçekleştirdiği “Remind Me Soap” kampanyasını verebiliriz.

Ford’un kuruculuğunu yaptığı Ford Warriors in Pink, meme kanseri için farkındalık yaratmak ve meme kanseri ile mücadele edenleri desteklemek için oluşturulmuş bir topluluk. Marka, 2015 yılında meme kanserinde kişisel muayenenin önemini vurgulamak için “Remind Me Soap” isimli bir halkla ilişkiler kampanyası başlattı.

Kampanyayı hayata geçirmek için sabun artisti ve eczacı olan Leyna Masters ile anlaştılar. Masters, içerisinde küçük kitleler olan organik sabunlar tasarladı. Bu sabunlar, kadınlara her duş aldıklarında meme muayenesi yapmalarını ve muayene esnasında dikkat etmeleri gereken kitlelerin nasıl bir his vereceğini  hatırlatacaktı.

Remind Me Soap sabunları, meme kanseri için düzenlenen bir koşuda binlerce katılımcıya hediye edildi. Kampanya çeşitli mecralarda duyurulduktan sonra Etsy üzerinden 0,20 $’a herkesin ulaşabilmesi için satışa sunuldu. Yapılan bu “Remind Me Soap” kampanyası gerek sosyal medya üzerinden, gerekse televizyonlardan pek çok olumlu geri dönüş aldı.

Haydi gelin kampanyanın videosunu birlikte izleyelim.

Kaynak için tıklayın.
Görsel kaynağı için tıklayın.