Bu hafta “Şimdi Neredeler” bölümümüzde İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Doğuşcan Oto yer alıyor. Doğuşcan 2007 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme-Ekonomi bölümünden mezun oldu. Üniversitede öğrenci olduğu sıralarda oldukça sosyal olan Doğuşcan, Bilgi Üniversitesi’ndeki öğrenci klüpleri ve öğrenci birliğinde aktif rollerde yer almasının yanı sıra Avrupa Öğrenci Birliği’nde 3 yıl boyunca Türkiye temsilciliği de yaptı. Bilgi’ye gönülden bağlı olan Doğuşcan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin dergisi olan Vitae’ye verdiği bir röportajda “BİLGİ’li olmak, sürüden ayrılmak demektir.” diyerek Bilgi mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurguluyor.

Okuldan mezun olduktan sonra 2007 yılından 2012 yılına kadar Lüscher, Profesyonel Mutfak ve Refresh the Venue’de yönetimle ilgili pozisyonlarda görev yaptı. 2012 yılında bilgi mezunları ve bilgi öğrencileri için kariyerlerinde yardımcı olacak eğitimlerin verildiği Bilgim Academy’nin genel koordinatörü oldu. Burada çalıştığı sürede şirketlerin verimsiz bir işe alım süreci olduğunu keşfederek bir model geliştirdi. Geliştirdiği model sayesinde 2014 yılında en büyük denetleme firmalarından biri olan PwC’de insan kaynakları departmanında yeni mezunların işe alım sürecinde Subject Matter Expert olarak üniversite ilişkilerinden sorumlu oldu. Burada 2 yıl çalıştıktan sonra, 2016 yılında insan kaynakları üzerinde kendi markası Talent Army’yi kurdu.

Doğuşcan Oto, şimdi kendi markası olan Talent Army’yi yönetiyor ve kariyerini daha üst seviyeyi taşımak için İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi yüksek lisans eğitimi alıyor.