Gelişmenin yolu okumaktan geçer. Eğer biri başarılı bir halkla ilişkiler uzmanı olmak istiyorsa çok okumalı ve çok bilmelidir. “Okumaya nereden başlamalıyız?” sorusu kafasını kurcalayanlar için bir PR’cının kitaplığında bulunması gereken kitaplardan oluşan küçük bir rehber hazırladık.

Fikir Nasıl Bulunur? – Jack Foster

Bir PR’cı olarak işimiz daima yeni fikirlerle markamızı öne çıkarmaya çalışmaktır. Tabii bu fikirler tarihin tozlu raflarında duran küflenmiş şeyler olmamalı. “Yaratıcı ve ilham verici bir fikir nasıl bulunur” diye sorarsanız, cevabı Jack Foster “Fikir Nasıl Bulunur?” kitabında veriyor. Eğlenceli günlük bir dil kullanan yazar yaratıcı süreç ve fikrin nasıl doğduğu konusunda ipuçları verecek.

 

Beden Dili – Joe Navarro

İletişim sadece sözcüklerle gerçekleşen bir olay değildir. En az sözcükler kadar vücut dilimiz de önem taşıyor. Hatta vücut dilimiz daha önemli desek belki daha doğru olabilir. Çünkü vücut diliyle desteklenmezse söylenen şeyler asla yeterince ikna edici olmaz. Bir robot karşınıza geçip size bir şeyler anlatsa sizi ne derece ikna edebilir ki? Başarılı bir iletişim uzmanı olmak istiyorsanız vücut dilinden iyi anlamanız ve onu kontrol edebilmeniz gerekir. Joe Navarro, kitabı “Beden Dili”nde size gerek günlük yaşamınızda, gerekse profesyonel hayatınızda kullanacağınız çok önemli bilgiler verecek.

 

Taşlar Yerinden Oynarken Dijital Pazarlamanın Kuralları – Fatoş Karahasan

Dünya gün geçtikçe dijitalleşirken, bu yeni düzende ayakta kalmak isteyen herkes değişen dünyayı anlamalı ve uyum sağlamalı. Fatoş Karahasan’ın kaleme aldığı “Taşlar Yerinden Oynarken Dijital Pazarlamanın Kuralları” dijital pazarlama konusunda başucu kitabı niteliğinde bir eser. Kitapta, dijital çağ ile değişen dünyada pazarlamanın nasıl bir hal aldığı güncel bir biçimde örneklerle anlatılıyor.

 

Hikayenin Gücü – Annette Simmons

Hikaye, devlerin birbiriyle yarıştığı bu zorlu pazarlama yarışında bir markanın sıyrılması için en önemli faktörlerden biridir. Bir markanın var olan hikayesini doğru şekilde anlatmak ve aktarmak tabii ki halkla ilişkiler uzmanlarına düşer. Annette Simmons’un yazdığı “Hikayenin Gücü” kitabı bize yıllardır insanları etkileyen hikayenin tarihini, nasıl anlatılacağını ve günümüz dünyasına nasıl uyarlanacağını anlatıyor. Simmons’ın da dediği gibi “Hikayesi olmayan markaya müşteri yok”.

 

Gerçek-Zamanlı Pazarlama ve Halkla İlişkiler – David Meerman Scott

Tüketimin hızlandığı, insanların gittikçe sabırsızlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu durumda olmamızın sebeplerinden biri elbette ki gelişen teknolojik imkanlar. Her şey bu kadar hızla değişirken tabii ki de pazarlama bu değişime ayak uydurdu ve ortaya gerçek-zamanlı pazarlama çıktı. Her şey hemen, şimdi olmalı! Hal böyle olunca bir çok denge de değişti. Halkla ilişkiler de buna dahil. David Meerman Scott’ın kaleme aldığı “Gerçek-Zamanlı Pazarlama ve Halkla İlişkiler” kitabı bu değişen dengeleri anlamak ve uyum sağlamak için mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.