Gelişmenin yolu okumaktan geçer. Eğer biri başarılı bir halkla ilişkiler uzmanı olmak istiyorsa çok okumalı ve çok bilmelidir. “Okumaya nereden başlamalıyız?” sorusu kafasını kurcalayanlar için bir PR’cının kitaplığında bulunması gereken kitaplardan oluşan küçük bir rehber hazırladık.

Modern Dünyada Gündelik Hayat – Henri Lefebvre

Gündelik hayatı ve onun dinamiklerini anlamadan başarılı bir halkla ilişkiler çalışmasını hayata geçirmeyi düşünmek maalesef hayalden öteye gidemez. Çünkü başarılı PR çalışmaları hayatın içerisinden alınan içgörü yani insight’lar ile ortaya çıkar. Henri Lefebvre’nin kaleme aldığı “Modern Dünyada Gündelik Hayat”, gündelik hayatı ve bu hayatın dinamiklerini ele alarak hala geçerliliğini sürdüren bir tarihsel eleştiri yapıyor.

Tüketim Toplumu – Jean Baudrillard

Kabul etsek de etmesek de hepimiz tüketim toplumunun birer parçalarıyız. “Peki ya bu tüketim toplumu ne?” derseniz şöyle küçük bir örnekle anlamanıza yardımcı olalım. Elinizde halihazırda çalışan ve sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan bir telefon varken, gidip ihtiyacınız olmamasına rağmen en yeni model telefonu almanız diyebiliriz. Şu an içinde bulunduğumuz dünyayı ve tüketim alışkanlıklarını anlayıp doğru halkla ilişkiler çalışmaları yapabilmek için tüketim toplumu konusuna hakim olmak çok önemli. Jean Baudrillard’ın içinde bulunduğumuz bu çarpık tüketim alışkanlıklarını anlattığı “Tüketim Toplumu” size bu konuda öğrenmeniz gereken her şeyi anlatacak.

Eğlence İncelemeleri – Tania Modleski

Herkesin “Kafa dağıtmak için izliyorum” dediği televizyon programları, diziler ve filmler aslında bize binlerce mesaj yolluyor. Bu araçlar için sadece birer eğlence yöntemi demek onları ve koca eğlence endüstrisini küçümsemek olur. Tania Modleski’nin derlediği “Eğlence İncelemeleri” içerisinde korku filmlerinden postmodernizme, televizyondaki kadın imgelerinden televizyon izleyicisinin ruh haline pek çok konuda yazılmış makaleyi içererek eğlence kültürünü ve onun alt metinlerini inceliyor.

Akıl Tutulması – Max Horkheimer

Frankfurt Toplumsal Araştırma Enstitüsü’nün kurucusu Max Horkheimer’ın en önemli eserlerinden biri olan “Akıl Tutulması”, pragmatizmi ve onun temelinde yatan pozitivizmi eleştirirken Frankfurt Okulu’nun temel konularına da değiniyor. Horkheimer kitapta; bireyciliğin sonucunda bireyin ölmesi, insanlığın doğa üzerindeki egemenliğinin zararları ve faşizm gibi pek çok konuya değiniyor.

Kuramda ve Uygulamada Halkla İlişkiler – Alaeddin Asna

Türkiye’de Halkla İlişkiler denildiğinde akla gelen önemli isimlerden biri olan Alaeddin Asna, halkla ilişkiler sektöründe ilerlemek isteyen geleceğin PR uzmanlarına bu yolculukta rehber olması için temel kuralların yer aldığı “Kuramda ve Uygulamada Halkla İlişkiler” kitabını kaleme aldı. Eğer halkla ilişkiler uzmanı olmak istiyorsanız bu kitabı mutlaka kitaplığınıza eklemelisiniz.