Tamamen yaratıcı fikirlerin yarıştığı, birbirinden güzel projelerin ödül aldığı bir festival düşünün… Evet, aklınıza gelen ilk isimden yani Kristal Elma Festivali’nden bahsediyorum. 

Kristal Elma Festivali’nin ilki 1989 yılında Reklamcılık Derneği kurucusu Eli Acıman tarafından düzenlendi. Türkiye’de pazarlama iletişiminin yaratıcılık düzeyini yükseltmek; ajansların, çalışanlarının ve uygulamaya katkıda bulunanların özgün başarılarını belgelemek amacıyla yola çıkan festivalin çıkış noktası ise Cumhuriyet Baloları oldu. İlk yıllarında smokin giyme zorunluluğu olan Kristal Elma artık sadece reklam sektörünün önde gelen isimlerinin değil gençlerin de katılabildiği ve network geliştirebildiği bir etkinlik olarak biliniyor.

 (İlk Kristal Elma Balo’su Davetiyesi)

Peki Neden “Kristal Elma” ?

 Festival logosuna baktığımızda kristal bir elmaya saplanmış ok görmekteyiz. Bu logoda kristal; temizliği, fikirlerin şeffaflığını ve netliği temsil ediyor. Buna göre, iletilen mesajlar ve mesajı taşıyan ortam bir kristal kadar net ve şeffaf olmalı. Elma ise iletilen mesajların ulaşacağı hedef kitleyi, ok ise hedef kitleye gönderilen mesajı ve yaratıcı fikri temsil ediyor. 

Bu yıl 29’uncu kez düzenlenecek olan festivalde; Film – TV & Sinema, Online Film, Dijital & Sosyal Medya, Aktivasyon & Doğrudan Pazarlama gibi birbirinden farklı 12 kategoride yarışan yaratıcı fikirler, yaratıcılık alanında önde gelen isimler ve medya profesyonelleri tarafından değerlendiriliyor. 

Türkiye’nin ilk yaratıcılık yarışması olan Kristal Elma, bu yıl sadece yaratıcı fikirleri yaratıcılar ile buluşturmakla da kalmıyor birçok farklı alandan, Türkiye’den ve Dünya’dan önde gelen konuklarıyla yaratıcılığın daha geniş bir kitleye ulaşmasına aracılık ediyor. 

Merak, ilham ve tutkunun birleşmesiyle kolektif bir yaratıcılık sıçraması yaratılabileceğine inanan Kristal Elma Festivali, iletişim, reklam ve pazarlama profesyonellerine yeni yerel ve dünya çapındaki fikirleri keşfetme ve paylaşma imkanı sağlıyor.

Kaynak için tıklayın
Kaynak için tıklayın
Kaynak için tıklayın