Dünyaca ünlü bir markanın sahibisiniz, bu sefer hedef kitlenize açık havadan seslenmeye karar verdiniz. Peki lokasyon kararında öncelikleriniz neler olurdu ve bunları neye göre belirlerdiniz? Muhtemelen ilk kriteriniz ‘maksimum kişinin görebileceği yerler’i tercih etmek olurdu diye düşünüyoruz. Ünlü bira markası Guinness ise gerçekten de Gunniess severlerin görebileceği yerlerde olmayı başardı. Bu başarıyı nasıl mı sağladı?

Gunniess, öncelikle Twitter ve Instagram gibi popüler mecralar üzerinden akıllıca bir hedefleme sistemi ile veri topluyor. Yine bu mecralar üzerinden, kitlesinin muhtemel lokasyonlarını araştırıyor. Tabii kullanıcıların davranışları ve markaya olan ilgileri de bu hedefleme sisteminin bir parçası.  Bütün bunların sonucunda, offline’da olmayı başarıyor.

Online mecraların, offline’a geçişte ne kadar yaratıcı olabileceklerinin başarılı bir örneği olan Gunniess, Out of Home kampanyası ile sosyal medya üzerinden publara giden ve bununla birlikte Guinness içtiğini yine sosyal medya üzerinden ifade eden kitleye yoğunlaştı ve bu kişilerin daha çok nerelerde zaman geçirdikleri üzerine araştırmalar yaptı. Ayrıca Instagram üzerinden de hedef kitlelerinin fotoğraflarını genellikle hangi lokasyonlarda paylaştıklarının datasını topladı.

Akabinde, belirledikleri lokasyonları ‘davranışsal noktalar’ olarak adlandırdılar. Bunun sonucunda Tesco Akıllı Ekran açık hava noktalarına reklam panolarını yerleştirdiler. Evde tüketildiği gibi dış mekanlarda da tüketilen Guinness, bu kampanya ile asıl hedef kitlesine daha etkili bir şekilde ulaşmayı başarmıştır: Out of Home kampanyası da başarıya ulaşmıştır. Bizce Guinness’in bu girişimi, diğer markalara ilham olacak cinsten.

Kaynak için tıklayın

Kaynak için tıklayın