Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nın sonuçları belli oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunları yarışmada dereceye girmeye hak kazandılar.

Kentin merkezinde yer alan ve kocaman bir alana sahip olmasıyla Orhangazi Meydanı, bölgenin tarihi değerlerine uygun ve bireylerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tekrar düzenlenmesini hedefleyen yarışmanın birincisi İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı 2009 yılı mezunu Kadir Uyanık ve takımı oldu.

Yarışmada yer alan öğrenciler, İstanbul Bilgi Üniversitesi 2009 yılı mezunlarından Rıdvan Emre Öztürk, Selin Uçman ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Elif Simge Fettahoğlu’nun katılımıyla yapılan projeleri ile İstanbul Bilgi Üniversitesi 2010 mezunu Ata Kurt’un da yer aldığı grup ‘Satınalma’ ile ödüllendirildi. Zamanın maalesef olumsuz etkilerinden dolayı, görsel ve işlevsel bozulmaların bulunduğu Orhangazi Meydanı, bu projeyle birlikte yakın çevresiyle tekrar ele alınarak bölgenin tarihi kokusuna uygun olarak şekillendirilecek.

Kaynak için tıklayın.