Kimi zaman politikacıların arkasındaki esas kişilerin halkla ilişkiler uzmanları ve iletişimciler olduklarını düşünürüz. Konuşmalarda, kampanyalarda, projelerde izlerini hissettirirler. Ancak politika, rekabetin hep yüksek olduğu ve hızın kesilmediği bir alandır. Tek bir hata her şeyin yıkılmasına veya değişmesine sebep olabilir. Tıpkı bu filmde olduğu gibi.

Ryan Gosling ve George Clooney’nin baş rollerde olduğu “The Ides of March” Amerikan başkanlık seçimi üzerinden ilerler. Stephen Meyers (Ryan Gosling ) ve  Paul Zara (Philip Seymour Hoffman) Vali Mike Morris’in danışman grubu, diğer bir deyişle seçim kampanyasının “beyinleridir.”. Film boyunca Morris’in kampanyası üzerinde çalışılır ancak izledikleri yol zorlu bir yoldur. Yaşanan gelişmeler olayları çok farklı bir boyuta götürür. Filmde iletişimcilerin özellikle bu gibi büyük kampanyalarda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

 Film boyunca sıkça gördüğümüz yakın plan çekimler başarılı oyuncular sayesinde izleyiciye filmin gergin atmosferini hissettiriyor. Kimi zaman diyaloglara gerek kalmadan istenilen duygunun izleyicilere yansıtılması oyuncuların başarılarını gözler önüne seriyor. Bu filmde politikada iletişimcilerin ne kadar büyük bir göreve sahip olduğunu ve bastıkları zeminin ne kadar kaygan olduğunu göreceksiniz.