Alameti Farika’nın kreatif bölümünde strateji departmanının başkanlığını yapan başarılı bir ismi Nuri Gülver.

Niçin Bilgi Üniversitesi?

Çünkü, lisans eğitimimi İTÜ’ de Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Bölümünde bitirdim.Mezun olduktan bir sene sonra İstanbul Bilgi Üniversitesin’de Pazarlama İletişimi bölümünde yüksek lisans okumaya başladım. Bir reklamcıda olmazsa olmaz denilen bir konu daha var: o da pazarlama. Ben de önümdeki akademik seçenekleri inceledim ve bana en çok katkı sağlayacak olan üniversitenin İstanbul Bilgi Üniversitesi olduğuna karar verdim.

Bilgi’ye Başlarken Ne gibi Beklentileriniz Vardı?

Bilgi’ye ilk geldiğimde, en büyük arzum, markaların sahip olduğu pazarlama problemlerini çözerken kendime özgü bir algoritma geliştirerek reklamcılığa bir mühendislik tadı eklemek.

Üniversite Eğitiminin Size Kattıkları Neler Oldu?

Günümüzde Türkiye’de hiçbir ajans , markasının yapmış olduğu reklamların etkili olacağını garanti edemiyor. Ben şu an da markaya harcanılan paranın garantisini oluşturacak bir algoritma üzerinde çalışıyorum. Dolayısıyla, herhangi bir ürünün reklamını yaparken hangi şekilde yapılırsa asgari düzeyde beklediğimiz ölçüyü yaratır. Üniversitemin bana verdiği en büyük katkı: ben de oluşturduğu cesaret oldu.

Kaynak için tıklayın.