Facebook,kendi işlerini kuran ve yeni girişimci olmak isteyen kadınlara destek olabilmek adına  “She Means Business”projesini başlattı ve şimdi Türkiye’de hayata geçirdi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile hayata geçirilen #SheMeansBusiness projesi kapsamında önümüzdeki yıl boyunca on farklı şehirde 5 binin üzerinde kadın girişimciye, Facebook ve Instagram’dan işlerini büyütmek için nasıl faydalanacaklarını da kapsayan eğitimler verilecek.

#SheMeansBusiness ile TOBB ve Facebook, Türkiye’nin dört bir yanındaki kendi işini kurmak isteyen kadınlara ilham vermeyi ve kadın girişimcilere işlerini bir adım daha öteye taşımaları için gerekli bilgi, beceri, bağlantı ve teknolojiyi sunmayı hedefliyor.

Proje sonunda Facebook ve Instagram sayesinde işlerini büyütme yetkinliğine sahip ve dünya pazarına açılan 5 bin kadın ortaya çıkması amaçlanıyor.

Facebook Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn “Kadınlar güçlendikçe, ekonomi de güçlenir” mottosuyla yola çıktıklarını ve kendi işlerini kuran ve başarıyla yürüten kadınları kutladığını, daha fazla imkan ve kaynak sunabilmek için çalıştıklarını da dile getirmiştir.

Yapılan bu proje güçlü bir sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülüyor ve kadınların çalışma hayatındaki önemine dair bir kez daha farkındalık yaratılıyor. “She Means Business” dışardan bakıldığında sadece kadınlara yönelik bir aktivite olarak görülsede aslında ülkelerin kalkınması içinde önemli bir çalışmadır.

Kaynak

Kaynak