Kasım 2015’ten beri Rafineri reklam ajansında sanat yönetmenliği yapan Uğur Matban için en önemli olan tek şey, işini layığıyla yapmak.

İstanbul Bilgi Üniversitesinin hangi bölümünden mezunsunuz? Kısaca eğitiminizi anlatır mısınız?
Eğitime 2009 yılında Eylül ayında Görsel İletişim ve Tasarımı’yla başladım. İlk yılımda, başarı bursu için istenilen ortalamaya ulaştıktan sonra da eğitimime burslu olarak devam ettim. 2011 senesinde bölümümün yanına Reklamcılık bölümünü de ekleyerek çift anadal yaptım ve 2015 yılında tam anlamıyla mezun oldum.

Niçin BİLGİ’yi tercih ettiniz?
İletişim fakültesinin özellikle reklamcılık alanındaki başarısı ve bilinirliği beni BİLGİ’ye çeken sebep oldu. Bunun gibi teoriden ziyade sahadaki pratikle beslenen alanlarda, ders aldığımız hocalar kadar beraber okuduğunuz insanların yeterliliği de çok önemli.

Reklamcılığa nasıl başladınız?
‘’Grafik Tasarımcı’’ ne iş yaptığını bile bilmediğim zamanlardan beri ilgimi çeken, eğlenceli bir meslekti. Yaklaşık 10 sene önce butik bir reklam ajansına gidip gelerek, sonrasında kadroya girerek başladım bu serüvene.

Bilgi’ye başladığınızda beklentileriniz nelerdi?
Grafik Tasarım, aslında temelde, kişinin içinde varsa yapabileceğine inandığım bir disiplin. Ben de yıllardır ‘’bir şekilde’’ bunu yapıyordum. Nasıl yapabildiğimi ve neler yapabileceğimi öğrenme merakıyla başladım eğitimime.

Ardınızdan gelecek meslektaşlarınız için bir öneriniz var mı?
Revizyonlara söylenmeyin. Söylenseniz de söylenmeseniz de her türlü yapacaksınız zaten.

Kaynak için tıklayın.