İstanbul Bilgi Üniversitesi iletişim fakültesi halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin aldığı ders kapsamında gönüllü olarak yürüttüğü TURMEPA ‘’DENİZTEMİZ’’ projesi ile denizlerin atıklardan,görüntü kirliliğinden,doğabilecek sağlık problemlerinden arınmasına yardımcı oluyor. DenizTemiz Derneği (TURMEPA-Turkısh Marine Environment Protection Association),amaç ve hedeflerini, gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir çevre bırakabilmek, onların denizlerin; ekonomiye, sağlığa ve refaha katkılarından yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla kişisel sağlık, refah ve Türkiye`nin ekonomik geleceği için oluşan önemli riskler hakkında kamusal farkındalığı arttırmak, halkı deniz ve sahil çevresinin süregelen tahribatına karşı, müsamaha göstermemeleri konusunda, faaliyete geçmeleri için teşvik etmek şeklinde açıklamaktadır.

 Bilgili öğrenciler Turmepa yetkilileriyle iletişime geçerek ortaklaşa bir proje yürütmektedir.Bu projede İstanbul’un çeşitli alanları belirlenerek farkındalık yaratmak amaçlı çeşitli atıklar toplanmakta.Seçilen yerlerden bazıları: Adalar,sahil kesimleri,yeşilköy sahil.

   Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi bu projeye halkla ilişkiler alanı dışında üniversitedeki diğer gönüllü  insanları katarak devam ettirmektedir.Bu konudaki kısa bilgileri şu linkten edinebilirsiniz: http://www.pictame.com/user/bilgidet/2987073977 . Twitter’dan #BilgiDET  olarak baktığınızda tüm bilgidet çalışmalarını yakından takip edebilirsiniz.