Son yıllarda popülaritesi gün geçtikçe artan dijital oyunlar yeni meslek dalı olarak şimdiden sektörde yerini almış durumda. Türkiye’nin dijital oyun tasarımı alanında kurulan ilk dört yıllık lisans programına sahip İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Dijital Oyun Tasarımı bölümü Kasım ayının ilk haftasında düzenlemiş olduğu GameJam.01 ile alışılmışın dışında bir etkinliğe imza attı.

GameJam.01 Nedir?
GameJam, yetenekli bireylerin belirlenen süre dahilinde yaratıcılıklarını göstermek amacıyla bir araya geldiği bir etkinliktir. Bu etkinlikte katılımcılar ortak bir tema üzerine yoğunlaşarak 48 saat içerisinde bir oyun geliştirmektedirler.

Fikirlerin paylaşıldığı, oyun geliştirerek yaratıcılığın ortaya çıkarıldığı bir etkinlik olan GameJam.01 aynı zamanda katılımcılarına etkinlik boyunca sektörün önemli isimleriyle bir araya gelme imkanı da sunuyor. Böylece katılımcılar geliştirdikleri işleri sektöre sunabilme ve kendilerini fark ettirebilme fırsatı yakalıyorlar.

GameJam Gelenekselleşiyor Mu?

Etkinliği ayda bir düzenlemeyi planladıklarını belirten Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Saka, GameJam’in öğrencilerin gelişimi, insanların tanışması, beraber iş yapması ve network oluşturma fırsatı doğması açısından oldukça gerekli olduğunu vurguluyor. Doç. Dr. Erkan Saka, bu seferki etkinliğin 12 saat olacağını ve temanın önceden verilerek katılımcıların tasarlayacakları oyun hakkında önceden düşünme fırsatlarının da olacağını belirtti.

Aralık ayında ikincisinin düzenlenmesi planlanan GameJam hakkında etkinlik tarihi ve güncel haberleri takip etmek için Dijital Oyun Tasarımı Bölümü’nü sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın.

Twitter:https://twitter.com/bilgigame
Facebook: https://www.facebook.com/BILGIGame/
Instagram: https://www.instagram.com/bilgigame/