Firma bunun son örneklerinden dünyanın en büyük fast food restoran zincirlerinden biri olan Burger King, en büyük rakibi olan McDonald’s‘a fırsat buldukça sataşmaktan asla çekinmiyor. Firmanın rakibine karşı son sataşmasına dair kısa bir hatırlatma yapalım: Stephen King‘in aynı isimli romanından uyarlanan “It” filminin Almanya’daki ön gösteriminde gerçekleştirdiği ve “Asla Bir Palyaçoya Güvenme” şeklinde bir mesaj verdiği reklam çalışmasıyla sergilemişti. Şirket, daha sonrasında ise yine palyaçoların güvenilmez olduğuna dikkat çekerek rakibine göndermede bulunduğu, Cadılar Bayramı’na özel bir reklam filmi yayımlamıştı.

Şimdi sizlere bahsedeceğimiz olay, aslında yine Burger King’in McDonald’s’a yönelik olarak yaptığı bir hamle gibi gözüküyor. Fakat haberimizin sonunda Burger King’in amacının rakibine destek vermek olduğunu anlayacaksınız. McDonald’s Arjantin, geçtiğimiz 10 Kasım’ı ‘McHappy Günü’ olarak kutladı ve 10 Kasım günü boyunca Big Mac satışlarından elde edeceği gelirin tamamını kanserli çocuklara destek olmak amacıyla bir yardım kuruluşuna bağışlayacağını açıkladı.

Akabinde Burger King Arjantin de, rakibinin bu hamlesine destek olmak için, ‘Whooper’sız Bir Gün’ adlı hareketi başlattı. Bu hareket doğrultusunda Burger King, ülkede bulunan 107 restoranında bir gün boyunca Whopper satın almak isteyen müşterilerini geri çevirdi ve onlara McDonald’s’a gitmelerini söyledi. Tabii ki, Burger King müşterileri bu durumu öncelikle garip karşıladılar fakat işin gerçeğini öğrenince Burger King’in bu hareketini takdirle karşıladılar.

Birçok marka sıklıkla çeşitli sosyal sorumluluk  projelerine imza atıyor. Fakat kaç tanesi bu konuda en büyük rakibinden/rakiplerinden destek görüyor? Bu, alışık olduğumuz bir durum değil ve umuyoruz ki, böyle güzel hamlelere daha sık şahit oluruz.

Kaynak için tıklayın