Çocukların önüne hep bir oyuncak araba,oyuncak bebek ve bunun gibi ürünler koyuyoruz ve onlarda kendi hayal güçlerini kullanarak yıllar boyunca bu oyuncaklarla oynayabiliyorlar.Peki önlerine oyuncak bir duvar koyduğumuzda onlardan nasıl bir tepkiyle alırız?Öncelikle önlerine konan duvarı kendi hayal güçleriyle anlamlandırmaya çalışırlar,daha sonrada ondan sıkılırlar ve eğlenceli bir duruma dönüştürmeye çalışırlar.Belki yerine eğlenebilecekleri oyuncaklar isterler…

Göçmenlere eğitim, koruma ve hukuki müdafaa desteği sağladığı için duvarlarla arası doğası gereği iyi olmadığı kesin olan Esperanza Immigrant Rights Project, duvarların kötü şöhretini kanıtlamak ve geleceğe yatırım yapmak açısından duvarlardan daha iyi seçenekler olduğunu vurgulamak için çocuklarla kısa bir deney gerçekleştiriyor. Yayınlanan reklam filminde çocuklar gruplar halinde deney odasına alınıyor ve kendilerine duvar oyuncağı hakkında ne düşündükleri soruluyor. Her türlü pazarlama hamlesine olumsuz yanıt veren çocuklar da duvar ile oynamak yerine onu parçalara ayırıp, yeni şeyler türetmeye koyuluyor. Çocukların duvarlarla arasının iyi olmadığını kanıtlayan Esperanza da filmin sonunda “Duvar değil, gelecek inşa etmeye yardım edin” mesajını veriyor.

Bu mesajla birlikte yetişkinlere seslenerek,duvarın sadece yıkılması gereken bir durum olduğunu ve çocukların hayatına çeşitli kısıtlamalar yerine onları anlayarak çocuklar için özgür ve yaratıcı bir dünya hazırlamak gerektiği de vurgulanmıştır.

Kaynak