Kadın girişimciliğini desteklemek ve Türkiye’de kadının konumunun güçlendirilmesine katkıda bulunmak üzere 2002 yılında kurulan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) 15’inci yılını kutluyor. 15’inci doğum günü vesilesiyle bugün KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, KAGİDER Başkan Yardımcısı Zehra Güngör ve Elif Ergu’nun katılımlarıyla gerçekleşen basın toplantısında derneğin 15’inci yılına özel olarak gazeteci Elif Ergu’nun kaleme aldığı İlham Veren Kadınlar adlı kitap da tanıtıldı.

KAGİDER 15.yılına özel bir projeyle karşımıza geliyor.Bu projeyle birlikte bilişim teknolojilerinin, kadınların vizyonunu artıran ve eşzamanlı olarak onların girişimcilik gücünü kuvvetlendiren bir araç olduğu gerçeğinden yola çıkılarak  kadınlara örnek teşkil etmek için ve yeni dönem start-up’ların nasıl yapılandırılacağını anlatmak amacıyla dijital girişimcilik eğitimi verilecek.

Proje kapsamında 15 bin kadına uzaktan erişim hedefleniyor.Türkiye genelinde ise 1.500 kadına birebir eğitim ve seminer fırstı verilecek. Etkinliklerde dikkat çeken 150 kadın girişimci adayı belirlenecek ve bir sonraki aşamada 15 kadın girişimcinin fikri start-up iş projesi olarak benimsenip desteklenecek. İlham Veren Kadınlar kitabının satışlarından elde edilecek gelir de Proje 15’e aktarılacak.

KAGİDER 15 yıl boyunca her zaman kadınların yanında durdu ve onlara cesaret verdi.Bu destek ve yüreklendirmeyle beraber Türkiye’de kadın girişimcilik oranı son 15 yılda yüzde 4’ten yüzde 8’e yükseldi. Bu oran 110 bin kadın girişimciye tekabül ediyor.Umuyoruz ki daha bir çok kadın girişimci olacak ve Türkiye’nin gelişime katkıda bulunurken,kadınlarının gücünü gösterecekler…

Kaynak