Birleşik Krallığın “etik kozmetik” markalarından Lush,el üretimi katı banyo ürünleri için kahve fincanlarını geri dönüştürerek sürdürülebilir paketler hazırladı.

Marka,James Cropper 3D isimli şirketle anlaşarak çoğu kompozit, yüksek dirençli kağıt ve polietilenden üretilen ve geri dönüştürmesi bu nedenle daha zor olan kahve bardaklarına yaşama geri dönme şansı verdi.

Özel hazırlanan gelişmiş işleme teknikleri ile plastik ve kağıt ayrıştırılarak, bir çok kahve markasının çöpe attığı milyonlarca kahve bardağını Lush,hem doğayı koruma adına,hem de müşterilerine farklı bir düşünce biçimiyle lüks deneyim sağlamak için mantıklı bir şekilde kullanmayı tercih etti.

 

İşlenen ve yeniden hayata kazandırılan geri dönüştürülmüş kağıt özel bir renk boyama sürecinden geçerek Lush tasarımcıları tarafından nihai paket şeklini alıyor ve katı banyo yağlarının girebileceği kalıplara sahip kare bir kutu haline dönüşüyor. Müşteriler tarafından da tekrar tekrar kullanılabilecek dayanıklıkta olan bu kutu aynı zamanda genel kağıt geri dönüştürme ünitelerinde tekrar kullanıma kazandırılabiliyor. Böylelikle hem çevreye verilen zarar minimuma indirilirken hem de çöpe atılan kahve kupaları yeniden hayat buluyor. Bununla da kalmayarak Lush,müşterilerine “ayrıcalık” hissini en sürdürülebilir yoldan yaşatma imkanı buluyor.

COLOURFORM teknolojisi kullanılarak yaratılan plastik ve diğer paketleme materyallerine sürdürülebilir bir alternatif oluşturan Lush paketler doğada tamamen çözünebiliyor.

Sürdürülebilir moda her geçen gün yayılıyor ve markalarda bu modaya hızlı bir şekilde ayak uydurmaya çalışıyor.Dünya için büyük bir önemi olan bu modanın daha çok yayılmasını ve bu konuda daha bir çok yaratıcı düşüncenin hayatımızın her alanında olmasını diliyoruz.

Kaynak