Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2017 Programı’ nın sonuçları, geçen günlerde Almanya’ nın Kuzey Ren –Vestfalya Eyaleti Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı NRW.INVEST iş birliği ile Deloitte Values House’ da düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.

Türkiye’ de bu yıl 12. si düzenlenen programda , ilk 10’ a giren şirketlerin yazılım şirketleri olduğu göze çarpıyor. Peki, Deloitte Teknoloji Fast50 nedir?

Teknoloji Fast50 Programı, 2006 yılından itibaren her yıl Türkiye’ de uygulanan bir program olup en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketlini belirliyor ve kurumlara ulusal ve uluslararası düzeyde marka bilinirliği yaratma ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatı sunan bir platformdur.

Programın bu yılki birincisi, 2013 yılında, Bilkent Cyberpark’ ta kurulan ve son dört yılda yüzde 4564’ lük büyüme kaydeden OPLOG oldu. Armut ikinci büyüyen şirket olurken üçüncülük koltuğuna yerleşen isim, Teknofix oldu. Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin yarıştığı programda P.I. Works, NRW.INVEST Teknoloji Özel Ödülü’nün sahibi olurken; “Büyükler Ligi” olarak anılan ve 2016 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerinin, son dört yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirildiği ‘Big Stars’ kategorisinde ise; Aselsan, Innova ve Intertech ipi göğüsledi. Innova ayrıca, programın başladığı 2006 yılından bu yana Fast50 listesine girebilme başarısı gösteren tek şirket olma özelliği taşıyor.
Programı açılış konuşmasını yapan Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Tolga Yaveroğlu, yaptığı açılış konuşmasında ; “Bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdiğimiz Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı, teknoloji sektöründe kısa bir geçmişe sahip şirketlerin yükselen performansını ortaya koymanın yanı sıra; sektörün köklü isimlerinin de gerçekleştirdiği yatırımlar ve çalışmaların başarısını yansıtıyor. Deloitte Teknoloji Fast 50 Programı; aynı zamanda, bu başarılı kurumların Türkiye’yi yurt dışında da temsil etmelerine olanak sağlıyor. Bu yıl sıralamaya giren kurumların CEO’larının da belirttiği gibi, gelecek 5 yıl içerisinde, uluslararası pazarlara açılmak şirketlerin neredeyse yarısının gündeminde” dedi.

NRW.INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, “Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti (NRW)’ nin Almanya’ nın dijitalleşme, mobilite, start-up ve inovasyon konularında en önde gelen eyaletlerinden biri olacağı özelliğini taşıdığını ve bu eyaletde katma değer zincirinin tüm halk ekonomisini de dijitalleşme kapsamında geliştireceğini yani Almanya’nın kurulu her beş start-up’tan biri Kuzey Ren-Vestfalya kökenli olacağını yaptığı konuşmasında vurguladı.

Türkiye’deki şirketleri Kuzey Ren Vestfalya’ya davet eden Akkaya, P.I.Works şirketine de bir özel ödül verdi. Listedeki başlıca isimlerin programda nasıl geçtiğine bakacak olursak şu şekildedir :

OPLOG, LOJİSTİĞİ BASİTLEŞTİREREK BÜYÜYOR

ARMUT, KALİTELİ HİZMET ARAYANLARLA BÜYÜYOR

TEKNOFIX, MÜŞTERİSİNİN MÜŞTERİSİNİ MEMNUN EDİYOR

HYPE, KENDİ GELİŞTİRDİĞİ ARAÇLARLA MEDYADA BÜYÜYOR

ARD GRUP BİLİŞİM, DEĞERE ODAKLANIYOR

PEAKUP: MICROSOFT’UN BULUT İŞ ORTAĞI

INSIDER, KAMU PROJELERİYLE BÜYÜYOR

OBILET, BİLET BULMAYI VE ALMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

TRIO MOBIL, IOT İLE UNICORN OLMA PEŞİNDE

RK SOFT’UN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

HİTİT BİLGİSAYAR HİZMETLERİ: 23 YAŞINDA VE HIZLI BÜYÜYOR

LOGSIGN, SICAK GÜVENLİK GÜNDEMİ İLE İKİNCİ KEZ LİSTEDE

E-GÜVEN İNSAN ODAĞIYLA BÜYÜYOR

ASELSAN, AR-GE GÜCÜ İLE LİSTENİN GEDİKLİLERİ ARASINA YERLEŞTİ
Kaynak için tıklayınız.
İNNOVA, 12 DEFA DELOITTE TEKNOLOJİ FAST 50’DE YER ALAN TEK ŞİRKET