Şimdiye kadar ürün satın alırken karar verme aşamasında mutlaka ürünleri birbirleri ile karşılaştırıp karar vermeye çalışmışızdır. Düşünün ki dişlerimizi fırçalarken kullandığımız diş macunundan sadece 6 tanesinin toplam fiyatı bir komodin ediyor ya da dostlarımızla sipariş ettiğimiz iki kutu pizza aslında bir kitaplık parasına denk geliyor. IKEA bununla ilgili ve tamamen gerçeğe vurgu yapan başarılı bir reklam çalışmasına imza atmış. Evimiz için neredeyse aradığımız tüm araç-gereçleri bulabileceğimiz bu şirket, ürünlerinin uygun fiyatlı olduğunu anlatmak için günlük kullandığımız nesnelerin fiyatları ile eğlenceli bir karşılaştırma yapıyor.

Merak edenler için söyleyelim, bu reklam çalışması Suudi Arabistan’da yer alan IKEA müşterileri için Memac Ogilvy & Mather Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yapılmış. IKEA ürünlerin uygun fiyatlı olduğunu kişilerin günlük rutinlerde sıklıkla kullandıkları eşyalar üzerinden anlatan posterlerde diş macunları, pullar, kahve bardakları ya da kutu içecekler gibi her gün fiyatını önemsemeden tükettiğimiz her şeyi görebilmek mümkün. Bu reklam çalışması sade olmakla birlikte dikkat çekici ve çok yaratıcı değil mi?

IKEA, bu reklam çalışmasının hedef kitlesini para hesabına önem veren duyarlı müşterilerden ve öğrencilerden oluşturmakla birlikte, aslında onlara ürün almalarının ne kadar mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyor. IKEA’nın bu yaratıcı posterleri bizlere yeniden bazı şeyleri anlatmak için gereğinden fazla büyük laflar etmeye ihtiyacımız olmadığını hatırlatıyor.

Kaynak için tıklayın