PepsiCo CEO’su Indra Nooyi’nin Freakonomics podcast yayınının son bölümünde, özellikle kadınlar için tasarlanmış bir atıştırmalık piyasaya sürmeyi düşündüklerini söylemesi, şirketin kadın ve erkeklere özel ürün çıkaracağı yönünde haberlere neden olmuştu. Kadınlar için ayrı bir ürün üretmeyeceklerini dile getirmelerine rağmen, “Lady Doritos”başlıklı haberlerin topladığı negatif etkiden kurtulamadı.

Doritos tarafından gelen açıklama ise konuya açıklık getirdi. Marka sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Kadın tüketicilere özel Doritos çıkacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Halihazırda kadınlar için bir Doritos’umuz var -adı da Doritos. Üstelik her gün milyonlarca kişi onun tadını çıkarıyor. İhtiyaçların ve tercihlerin sürekli olarak değiştiğini biliyor, bunun bir parçası olmanın ve tüketicilerimizi memnun etmenin yollarını arıyoruz” dedi.

Ancak sosyal medyada tepki toplayan bir diğer açıklama da Nooyi’nin, kadınların toplum içinde parmaklarını yalayarak ve çıtırdatarak cips yemekten hoşlanmadıklarını, bu yüzden Doritos’un kadınlar için “fazla pis” olabileceği yönünde görüş bildirmesiydi. Bütün bu açıklamalar üzerine marka yoğun eleştiri altında kalarak geniş çaplı bir krize neden olmuştur.

Kaynak