KFC sadece parmak ısırtan lezzetleri ile değil, cesur pazarlama kampanyaları ile de ilgimizi kolayca çekmeyi başarıyor. Yaptığı son reklam kampanyasında da bunu kanıtlayan marka, ‘ilk kadın Colonel Sanders’  ile eğlenceli bir reklam filmi hazırladı.

Grammy ödüllü bir country müzik sanatçısı Reba McEntire’ın KFC’nin gizli tarifinin mucidi Colonel Sanders olarak yer aldığı reklam filmi, Amerikan stili bir barda geçiyor. McEntire, KFC’nin ‘Smoky Mountain BBQ’ ismini verdiği Güney’in barbekü kültüründen ilham alan yeni menüsünü anlatan bir şarkı söylüyor. Country müziğin süperstarı daha önce Billy Zane, Ray Liotta ve Rob Lowe tarafından canlandırılan Colonel Sanders’ların arasında markanın ilk kadın maskot olarak ‘cinsiyet bariyeri’ni ortadan kaldırıyor.

Reklam filminde McEntire, hem Colonel Sanders hem de kendisi olarak yer alıyor. Sahnede her zamanki Colonel Sanders olduğunu ve ünlü country müziği şarkıcısıyla karıştırılmamasını istediğini ama kendisiyle alakalı yeni şeyin Smoky Mountain BBQ olduğunu söylüyor.

Görünen o ki KFC sadece parmak ısırtan lezzetleri ile değil, cesur pazarlama kampanyaları ile de zihnimizin bir köşesinde kalıcı bir yer kaplamak istiyor. Yaptığı son reklam kampanyasında da bunu kanıtlayan marka, ‘ilk kadın Colonel Sanders’ ile eğlenceli bir reklam filmi hazırladı. Yeni ürün tanıtımı, keyifli bir müzik ve coşkulu bir kalabalık ile yapılıyor. Marka, Güneyli öğelerden ilham aldığını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Bunun gibi daha birçok başarılı ve akılda kalıcı fikirler görmemiz dileğiyle…

 

Kaynak için tıklayın