Marlboro’nun batmaktan kurtulabilmek için çok uzun yıllar önce  yaptığı viral bir kampanya hikayesi olduğu söyleniyor. Biz efsaneyi size anlatalım doğrulamak veya yalanlamak size kalmış.

Gerilla Pazarlama Dehası

Hikayeye göre Marlboro firmasının işleri ilk kurulduğu zamanlarda pek yolunda gitmiyormuş. Şirketin iflasın eşiğinde olduğu günlerden adamın biri, bir teklifle çıkagelmiş: ‘Satışları bir ayda üç katına çıkartırım. Bunun karşılığında da şirkete %50 ortak olurum. Bu vaadimi gerçekleştiremediğim takdirdeyse ömrümün sonuna dek fabrikanızda bedavaya tütün sararım.’

Marlboro sahipleri umutsuzluk ve çaresizliğin en derinlerinde iken ‘Bir haftaya kadar iflas bayrağını çekeceğiz, kaybedecek bir şeyimiz yok’ deyip bu teklifi kabul etmişler. Adam çok vakit kaybetmeden kollarını sıvamış; şirketin deposuna inmiş, binlerce boş Marlboro kutularını ayağıyla tek tek ezmiş. Bir gece vakti, çoğu insan evinde uyurken, kendisine tahsis edilen uçaktan tüm Kuzey Amerika şehirlerinin üzerine bu kutuları bırakmış. Sabah uyananlar, sokaklarda boş Marlboro paketlerini görünce ‘bu kadar çok tüketildiğine göre iyidir’  diye düşünerek Marlboro satın almaya yönelmişler.

Bu zeki adam böylelikle kârını üç değil beşe katlayan şirketin ortağı olmuş. Bu adamın kim olduğunu merak ettiğinizi hisseder gibiyiz. Evet, bu adam Phillip Morris’miş.

 

Kaynak için tıklayın