Özellikle büyük markalar, kendi ürünlerini tüketicileriyle buluşturmadan önce uzun süren testler yapıyorlar ve özellikle de teknolojinin bütün nimetlerinden sonuna kadar yararlanıyorlar. Bunun en dikkat çeken örneklerinden birini ise spor giyim markası Nike sergiledi.

Nike piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni spor ayakkabısı Nike Epic React’i titiz çalışmalar ve büyük uğraşlar sonucunda üretti. PSFK’nın haberine göre, Epic React’ın diğer spor ayakkabılarından farkı daha yumuşak, daha rahat olması ve özellikle de sayısal tasarımla meydana getirilmiş bir spor ayakkabısı olmasıdır. Nike Epic React, üç yıl süren bir çalışmanın ve 400’ün üzerinde kombinasyon denemesinin sonunda ortaya çıktı. Bu spor ayakkabıyı meydana getirirken değişken geometri üretmek için matematiksel formüllerin kullanıldığı sayısal bir tasarım kullanan Nike, optimizasyon için atletik verilerin açıklamasını yapan bir ayakkabı üretti.  Bu üretim süreci içerisinde atletlerin kuvvetleri, hareketleri ve hızlarını anlamak için iyi bir belirleyici oldu ve sonuç olarak sadece potansiyel alıcılar için değil, Nike yöneticileri için de heyecan verici olan bu ayakkabı ortaya çıktı.

Nike’ın uzun uğraşlar sonucunda ürettiği bu ayakkabı, beklentileri karşılaması için geliştirildi. Nike Epic React’ın ne kadar iyi bir ürün olduğunu, ürünün test aşamasından vereceğimiz bir örnekle size açıklayalım. Testlere katılan kişilere yaklaşık olarak 800 kilometre boyunca giyilmiş bir çift Nike Epic React verildi ve bu katılımcılara ayakkabı ile kaç kilometre yol kat edilmiş olabileceği soruldu. Katılımcıların ortalama tahmini ise yalnızca 24 kilometre civarındaydı.

  

Kaynak için tıklayın