Nasıl ve ne düşünülerek ortaya çıktığı bilinmez ama yurtdışında oldukça tuhaf bir evlilik yöntemi doğdu ve bir trend haline gelmeye başladı. Genç erkekler, yüzüğü yüzük kutusunun sunma klasiğini bir kenara bırakıp, bir avokado içerisinde sunmaya başladılar. Birleşik Krallık’ta hizmet veren süpermarket zincirlerinden biri de bu trendi kendince bir gelir kapısına dönüştürmek için zekice bir pazarlama stratejisi belirledi.

Birleşik Krallık’ın önde gelen gazetelerinden The Independent’ın paylaştığı habere göre, Asda isimli süpermarket zinciri, hangi avokadoların evlilik teklifi için mükemmel olduğunu gösteren etiketler çıkarttı ve üzerinde ‘evlilik teklifi için mükemmel’ yazan bu etiketleri uygun olan avokadoların üstüne yapıştırdı. Tabi evlilik teklifi için mükemmel olan avokadoyu seçmek de bir marifet gerektiriyor, ancak Asda’nın bu taktiği, avokado ile evlilik teklifi etmeyi planlayanları bu dertten kurtarıyor.

Bu fırsatı kaçırmayan Asda Süpermarket’i de avokadoların seçimi için kendine göre belirlediği bir standart belirlemiş: ‘4C’ standardı. Bu standartlar renk, görünüm, şekil ve kremsilik’ten oluşuyor. Bu dört kritere uygun olan avokadoların üzerine Asda’nın hazırladığı bu özel etiketler yapıştırılıyor. Bu trend henüz pek fazla yaygınlaşmamış olsa bile, Asda’nın kullanıma sunduğu etiketlerle birlikte birçok kişi bu trendden haberdar olabilir ve böylelikle daha fazla insan avokado ile evlilik teklifi yapmaya teşvik edilebilir.

Kaynak için tıklayın