Kanser ne yazık ki dünyada bir çok insanın savaştığı bir hastalık. Tedavi süreci ise hem psikolojik hem de fiziksel olarak yıpratıcı. Her zaman duyduğumuz şeylerden biri ise hastaların morale ihtiyacı olduğu. Bu morali onlara vermek için bir projeye destek olan markalardan biri de Elidor.

  Elidor bu projenin duyurusunu son zamanların çok izlenen dizilerinden biri olan Fi’nin bir bölümde yaparak bir çok insana ulaşmış oldu. Senaryo içerişine yerleştirdikleri bir sahne ile oyuncular kadınları saç bağışlamaya çağırdı. Kemoterapi nedeniyle saçlarını kaybeden kadınlar için küçük de olsa bir moral kaynağı olabileceğini düşünülüyor.

Kanser hastaları ve yakınlarına yönelik çalışmalar yapan Kanser Savaşçıları Derneği, bir süredir “Saçım Saçın Olsun” isimli bir proje yürütüyor. Bağışlanan saçlarla peruk üretip kanser hastası kadınlara moral olabilmeyi hedefliyorlar.

  Kanser hastalığı ve proje hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan filmde; Belçim Bilgin, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç, Nur Fettahoğlu, Mehmet Günsür ve Tülay Günal gibi ünlü oyuncular rol alıyor.

  Kampanya yalnızca saç bağışı ile kısıtlı kalmayıp işi sosyal medyaya da taşıyor. İnsanları saçı kesilen kız emojisi ile paylaşım yapmaya çağırıyor. Böylelikle kampanyanın daha çok duyurulması hedefleniyor.

  Belki bu tür hastalıklar için elimizden fazla bir şey gelmese de bu gibi kampanyalara destek olarak bizler de bir fark yaratabilir ve tanıdığımız tanımadığımız insanlara moral kaynağı olabiliriz. Çünkü #destekolmakdoğamızdavar.