Hastane yatağından uzun süre kalkmadan tedavi olan bir çok insan ve çocuk var dünyada. Bu herkes için zorlayıcı bir durum olsa da özellikle oyun oynamayı, hareket etmeyi çok seven çocuklar için çok daha zorlayıcı. Samsung, MagicBed projesi ile hastanedeki çocukları bu durumdan biraz da olsa kurtarabilmek için onları sanal gerçeklik ile buluşturuyor.

  Çocuklar keşfetmek, görmek, öğrenmek ister. Bunları da yataklarından rahatça yapamazlar. Samsung bu proje ile çocukların yataklarından keşiflerine devam etmelerini sağlıyor. Yataklar hareket ediyor ve çocukların gerçekten gördükleri yerdeymiş hissini yaşaması için uğraşılıyor.   Proje kapsamında çocukların kullandığı hastane yatakları sanal gerçekliğe uyumlu hale getiriliyor. 

  Bir an olsun çocukların hastanede değilmiş gibi hissetmesi yüzlerinde birer gülümseme oluşması projenin en büyük artısı diyebiliriz.

  Bu proje  Hollanda’daki çocuk hastanesi Juliana Children’s Hospital ile iş birliği ile yapıldı. Çocuklar sıcak hava balonlarının nasıl uçabildiği, dünyanın en büyük mercan resifinin hangisini olduğunu sanki oradalarmış gibi öğrenme fırsatı elde ediyorlar. Hasta çocukların daha neşeli ve yüksek moralli olması adına yapılan bu proje umarız daha çok hastanede uygulanır ve daha çok çocuğun yüzünde bir gülümseme oluşturur.