1958 yılında “Hayata Başka Bak!” felsefesi ile kurulan Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu markası Dimes, geçtiğimiz hafta tüketicilerinin karşısına beklenmedik bir yerden çıktı. Kahvaltının önemini ve kahvaltıya başka bakmayı Dimes Sıkma portakal suyu üzerinden sahiplenen marka, popüler dizi Ufak Tefek Cinayetler ile içerik iş birliğine girdi. Özellikle Twitter ve Instagram üzerinden ilerleyen gerçek zamanlı sosyal medya çalışmaları sayesinde Dimes bu iş birliğinden başarılı sonuçlar elde etti.

Ufak Tefek Cinayetler dizisinin 13 Şubat akşamı yayınlanan bölümünde ise sosyal medya çalışmaları farklı boyuta evrildi. Yayınlanan bölümde dizinin karakterlerinden Merve, Dimes Sıkma portakal suyu eşliğinde kızıyla kahvaltı ederken telefonuna esrarengiz bir mesaj geliyor. İzleyiciler mesajın içeriğini televizyon ekranından göremiyor ancak tam o sırada ekranda mesaj içeriğinin Dimes Instagram hesabında görülebileceği duyurusu yer alıyor. Dimes’in Instagram takipçileri televizyonda yayınlanmayan bu sahnede hem mesajda ne yazdığını hem de mesajın kimden gönderildiğini görebildiler. Merve’ye gönderilen bu esrarengiz mesajın içeriği 1 hafta boyunca sadece Dimes’in Instagram hesabında yer alacak ve televizyon ekranında yayınlanmayacak.

Dimes’in Twitter ve Instagram üzerinden gerçekleştirdiği sosyal medya entegrasyonu çok ses getirdi. Sosyal medya reyting ölçüm sitesi Somera’nın verilerine göre Dimes’in kullanıcı sayısı dizideki ilgili sahnenin yayınlandığı andan itibaren ilk 3 saat içerisinde dakikada 40 yeni Instagram takipçisi kazandı. Böylece marka, mevcut takipçi sayısını  24 saat öncesine kıyasla 15 katına çıkartmış oldu.

Instagram’ın en çok takip edilen meyve suyu markası Dimes, takipçileriyle etkileşimini daha da arttırdığı bu projeler sayesinde rakiplerinden 7 kat daha iyi performans sergileyerek tüketicisinin kalbinde bir kez daha yerini sağlamlaştırdı.

Kaynak için tıklayın!