İç giyim dendiğinde ilk akla gelen, cıvıl cıvıl modelleri ve güzeller güzeli mankenleriyle tüketicisini heyecanlandıran bir markadır Victoria’s Secret. Peki bu ismin arkasındaki hikaye nedir?

Victoria’s Secret, 1977 yılında karısına hediye olarak iç çamaşırı almak isteyen Roy Raymond’ın kadın iç çamaşırları satan mağazalarda etrafında sadece kadınların olması durumundan utanmasıyla kuruldu. İlki Kuzey California’da açılan Victoria’s Secret mağazasında amaç erkeklerin de rahatlıkla dolaşabildiği bir kadın iç çamaşırı mağazası kurmaktı.


Victoria’nın Sırrı Ne?

 Kraliçe Victoria
Victoria’s Secret’ın açıldığı dönemde iç çamaşırı markaları genellikle düz renk ve  düz modellerde iç çamaşırı satıyorlardı. Roy Raymond ise bu sektöre yeni bir soluk ve farklı bir konsept kazandırmayı hedeflemişti. Victoria Dönemi’nin süslü iç çamaşırlarından esinlenen Roy Raymond,
Kraliçe Victoria ile Prens Albert’in 9 çocukları olması ve bu yolda sahip oldukları yatak odası sırlarına ithafen markanın adı “Victoria’s Secret” oldu ve konsepte uygun olarak ilk mağaza bir yatak odası ile dekore edildi.

Açıldığı ilk sene 500.000 dolar kar elde eden Victoria’s Secret 1982 yılında seri üretime geçerek kendi ürünlerini yaratmaya başladı. 3 sene sonra sebebi bilinmeyen bir şekilde Roy Raymond, şirketini 4 milyon dolara American Limited Grup’a sattı.

American Limited Grup sayesinde daha da büyüyen Victoria’s Secret 80’li yıllarda milyar dolar düzeyinde ciro yapmaya başladıktan sonra bugünkü konumuna ulaştı.

Kaynak için tıklayın!