Süper kahraman filmleriyle bilinen Marvel‘ın yeni süper kahraman filmi Black Panther geçtiğimiz hafta ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada vizyona girdi. Genel olarak son derece olumlu yorumlar alan filmde, olayların odağında yer alan Wakanda isimli hayali bir Afrika ülkesi bulunuyor.

ABD’nin Atlanta şehrinde yer alan Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı büyük ihtimalle Black Panther filminin bu popülaritesinden faydalanmak istemiş olacak ki, filmde yer alan bu kurgusal Afrika ülkesine uçuş başlattığını duyurdu. Havalimanının resmi Twitter hesabından, havalimanındaki bir ekranda Wakanda’ya yapılacak bir uçuşun gösterildiği bir fotoğraf ile birlikte, “Çantalar hazırlandı.” cümlesi ve #WakandaForever etiketinin yer aldığı bir tweet paylaşıldı.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Twitter kullanıcılarının bu tweet’e tepkisi gecikmedi. Kullanıcıların bu esprili tweet’e verdiği yanıtlar da tabii ki esprili bir şekilde oldu. Bazı kullanıcılar, Wakanda’ya yapılacak uçuşta hangi yemeklerin servis edileceğini sordu. Atlanta Havalimanı ise bu soruya sorgum, darı, mısır, tatlı patates, bamya ve pilav gibi geleneksel Afrika yemeklerinin yer aldığı bir menüyle karşılık verdi.

Başka bir Twitter kullanıcısı ise uçak Wi-Fi bağlantısı olup olmayacağını sordu ve Atlanta Havalimanı ise ülke çapındaki en hızlı Wi-Fi bağlantısına sahip oldukları şeklinde bu soruya yanıt verdi.

Hatta Black Panther oyuncularından Lupita Nyong’o da bu tweet’e yanıt vererek uçuş sırasında eğlenceye yönelik ne gibi hizmetlerin olduğunu sordu. Oyuncunun bu sorusuna karşılık olarak Atlanta Havalimanı da uçuş sırasında müzik yayınının olduğunu belirterek filmden esintiler taşıyan esprili şarkı isimleri paylaştı.

Hatırlayanlarınız vardır. 2016 yılında da Türk Hava Yolları, Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmine sponsor olmuş ve bunun akabinde şirket, hayali şehirler olan Gotham ve Metropolis’e uçuşlarının başladığını belirten bir reklam filmi yayımlamıştı. İşin ilginç yanı, birçok insan da bu reklamın gerçek olduğunu zannederek Gotham ve Metropolis şehirlerine yapılacak uçuşlarda yer ayırtmak için Türk Hava Yolları’nın çağrı merkezlerini aramıştı.