L’Oréal Türkiye, odağında “Bilim ve Çocuk” olan eğitimler ile yeni bir sosyal sorumluk programına başladı. L’Oréal Türkiye ve İnformel Eğitim-çocuk İstanbul iş birliğiyle hayata geçirilen program kapsamında, çocukların erken yaşta bilimi anlaması ve onunla tanışması, “Bilim İnsanı” kavramını yeniden şekillendirmesi hedefleniyor.

L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Claude Rumpler toplantının açılış konuşmasında “Bir bilim ve güzellik şirketi olarak; bu eğitimlere katılan öğrenci sayısını ve eğitim kapsamını her eğitim-öğretim yılında daha da arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocukların çoğu için bilim insanı “erkek”  

Çocukistanbul Eğitim Koordinatörü Sibel Çetingöz ise konuşmasında oldukça dikkat çekici detaylara yer verdi. Konuşmasına programın içeriğinden bahsederek başlayan Çetingöz 9-10 yaş arası ilkokul öğrencilerinin bilim ve bilim insanı algılarını zenginleştirmek için araştırma yapmanın keyifli bir süreç olduğunu çocuklara yaşatarak öğrettiklerini anlattı.

Bilim insanı” denince çocukların aklına gelen ilk 10;

Zeki

Akıllı

Beyaz Önlük

Einstein

Gözlük

Laboratuvar

Çılgın

Deney tüpü

Sabırlı

Erkek

 

Gizemli Kutular

Sibel Çetingöz ortaokul öğrencileri için hazırladıkları “Gizemli Kutular” uygulamasından da bahsetti. Bu programda çocuklara bilimsel süreçleri birebir deneyimleyeceği bir oyun oynatılıyor. Oyunda çocuklara hem takım çalışması hem de bilimin sorgulayıcı yapısı eğlenceli bir şekilde öğretiliyor.

 

“Bilim” denince çocukların aklına gelen ilk 10;

İcat

Deney

Fen

Kimya

Fizik

Teknoloji

İksir

Einstein

Laboratuvar

Bilgi

Çocukların verdikleri cevaplarda hem müfredatın hem de çizgi filmlerde gördükleri figürlerin etkisi olduğuna dikkat çeken Çocukistanbul Eğitim Koordinatörü  Sibel Çetingöz L’Oréal Türkiye ve İnformel Eğitim-çocuk İstanbul iş birliğiyle İstanbul’da başlanan bu projenin Türkiye geneline yayılmasını arzuladıklarını ifade etti.

Not: “Gizemli Kutular” oyunu basın davetine katılan medya mensuplarına da oynatıldı. Oyun sadece çocukların değil yetişkinlerin de oldukça zevk alarak katılım sağladıkları eğlenceli bir etkinlik olarak büyük ilgi gördü.

Kaynak