Coca-Cola… Sıcaktan bunaldığımız yaz günlerinde içimizi ferahlatan, patlamış mısırlı sinema keyiflerimizi ikiye katlayan ve neredeyse her çeşit yemek ile enfes bir uyum sağlayan karşı konulmaz bir lezzet.

Dünyanın en çok tanınan meşrubatının ilk formülü, 1886 yılında pirinç bir çaydanlıkta John S. Pemberton isimli bir eczacı tarafından keşfedildi. Pemberton, serinletici alkolsüz şurup olarak üretmiş olduğu bu sıvıyı karbonatlı su ile karıştırdı ve şurubu dostlarına ikram etti. Şurup öyle çok beğenildi ki ilerleyen günlerde eczanenin önünde bardağı 5 Cent’ten satılmaya başladı.

                                                                                            
John S. Pemberton                                                                                             Coca-Cola şişesi (1951)

Pemberton’ın ortağı Frank Robinson pazarlama aktivitelerinde iki tane “C” harfinin yan yana geldiğinde güzel görüneceğini düşünerek “Coca-Cola” ismini önerdi ve hiç değişmeyen o muhteşem logoyu el yazısıyla kağıda döktü.

Coca-Cola’nın ilk reklamı 1890’lı yıllarda “The Atlanta Journal”da yayınlandı. İlanda yer alan slogan ise “Nefis ve Serinletici” olarak belirlenmişti.

 1923 yılında “six-pack” yani altılı şişe kavramını dünyayla ilk kez tanıştıran Coca-Cola 1950’ye geldiğimizde Time dergisinin kapağına çıkan ilk marka oldu ve markanın büyük ses getiren reklamı yayınlandı.

1964’te Türkiye’ye merhaba diyen Coca-Cola yıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi konumundadır. Gerçekleştirdikleri başarılı global kampanyalar ile de adından sıkça söz ettiren Coca-Cola’nın yaratıcı reklam kampanyalarından birini okumak için sizi şöyle alalım.

 Kaynak için tıklayın!