Hangi marka logosundan vazgeçmek ister? Hele bir de Lacoste gibi akıllardan çıkması neredeyse imkansız bir logonuz varsa, logonuzdan vazgeçmeniz için ortada çok önemli bir mesele olması gerekir. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği ile işbirliğine giden Lacoste, kendisiyle özdeşleşen timsahlı logosundan kutsal bir amaç için vazgeçme kararı aldı. Ancak Lacoste hayranlarının korkması için bir neden yok çünkü bu değişim kalıcı değil, bir sosyal sorumluluk kampanyası amacıyla hazırlandı.

Lacoste ve Fransız reklam ajansı BETC, hayvan hakları derneğiyle beraber çalışarak on tehlike altında tür belirledi ve bu türler Lacoste’un ikonik polo tişörtlerine logo olarak girdi. Böylelikle marka, sınırlı sayıda üretilen Polo’larında timsahlı logosu yerine, nesli tehlikede olan 10 hayvana yer vermiş oldu.

Tehlike altındaki her tür için üretilen tişört sayısı aynı zamanda bu türlerin doğal hayatta kalan bireylerini simgeliyor. Yani doğada sadece 30 tane kalan Körfez muturu için 30 Körfez mutur logolu tişört üretildi. Markanın bu koleksiyonu 1775 üründen oluşuyor zira nesli tehlikede olan 10 türden yaşamını sürdürebilenlerin toplamı da ne yazık ki bu kadar. Sonuç olarak Lacoste ve International Union for Conservation of Nature iş birliğiyle hazırlanan kampanyanın amacı dünyada soyu en çok tehlikede olan hayvanların korunmasına yardımcı olmak.

Gömlekler, Paris Moda Haftası‘nda bu hafta başlatılan koruma kampanyasının bir parçası olarak IUCN’e bağışlanan satışlarla, markanın web sitesinde her biri 183 dolar karşılığında satılacak.

İlginizi çektiyse aşağıdaki video’ya göz atmayı unutmayın!

 

Kaynak için tıklayın