Danimarkalı efsanevi oyuncak şirketi Lego, şeker kamışı bazlı plastikten üretilen ilk çevreci Lego serisini üretmeye başladı. Çevreci Lego serisinde şu anda sadece çimenler, ağaçlar, çalılıklar gibi yeşil bitkiler yer alıyor. Bu yılın sonlarına doğru seri, diğer Lego setlerine entegre edilecek. Yeni botanik oyuncaklarda kullanılan polietilen plastik, sürdürülebilir şeker kamışından elde ediliyor. Elde edilen materyal esneklik ve sağlamlık açısından bildiğimiz Lego plastiğinden farksız. Diğer yandan, tamamen biyoçözünür olmasa da pek çok kez geri dönüşüme kazandırılabiliyor.

Ayrıca çevreci Lego serisi ile başlayan hareket, World Wildlife Foundation ile yapılan bir iş birliği ile devam ediyor. Lego, WWF ile biyoplastik kullanımını teşvik etmek için bir kampanya başlatırken, üretimde kullanılacak yeni ve sürdürülebilir malzemeler bulmak amacıyla Bioplastic Feedstock Alliance‘a da katıldı.

Bu yenilikçi bitki bazlı plastiğin aslında geleneksel plastik kadar iyi olduğuna vurgu yapan ünlü marka, Lego ürünlerin her zaman yüksek kaliteli oyun deneyimi sağladığı ve her çocuğa kendi dünyasını özgün bir şekilde yaratma şansı verdiğini ifade ediyor. Reklam filminde bu yeşil adımını eğlenceli bir Lego evreninde anlatan marka, bir şeker kamışının Lego’ya dönüşme yolcuğunu ve aynı zamanda Lego’nun Sürdürülebilir Materyal Misyonundan da bahsediyor.

Sadece Lego değil aslında plastik kullanımının kısıtlanması ve sürdürülebilir kaynaklardan edinilmesi konusunda sahnede Coca-Cola, Ecover, Evian, Amcor, Marks and Spencer, Wener & Mertz, L’Oréal, Mars, Walmart, PepsiCo ,Unilever ve Mc Donald’s gibi bir çok küresel markayı da görüyoruz. Ne dersiniz markaların sürdürülebilirlik konusundaki bu tutumu insanları da plastik kullanımını kısıtlamak konusunda şekillendirebilir mi?

 

Kaynak için tıklayın