Kot ürünleri ile tanınan, yabancı ülkelerin domine ettiği blue jean sektöründe Türkçe isim kullanarak cesur bir çıkış yapan Türk jean markası Mavi, 1991 yılında Sait Akarlılar tarafından kuruldu.

27 yıldır hem Türkiye’de hem ABD, Almanya, Rusya, Hollanda ve Avustralya’nın aralarında bulunduğu 35 ülkede hizmet veren Mavi, 2006 yılında Time Dergisi tarafından Dünya’nın en iyi 16 jean markası arasında gösterildi.

2004 yılında Cosmogirl Dergisi okurları tarafından “En Seksi Jeans” olarak seçilen Mavi, 2003 yılından beri devam ettirdiği “Çok mu” isimli reklam serisi ile rakiplerine meydan okuyor. İlki 15 yıl önce yayınlanan “Çok Oluyoruz” reklamı ile jean pazarındaki iddiasını ortaya koyan Mavi, ilerleyen dönemlerde “Jeans” kelimesini isminden attı. Bu süreçte marka, çeşitli kumaşlar ile üretimine devam ederek bir moda markası olarak yola devam etmeye karar vermiş olduğunu gösterdi.

Kotun manevi babası olarak bilinen, Diesel markasının kurucusu Adriano Goldschmied, ilk kez bir blue jean markası için koleksiyon hazırlayan Rıfat Özbek ve Hüseyin Çağlayan  Mavi ile çalışan önemli isimler arasında yer alıyor.

Kaynak için tıklayın