Dijital Oyun alanı hızlı gelişen ve sürekliliği olan bir sektör. Oyunlardan bazıları insanların ellerinde,kimimizin bilgisayarında , kimimizin ise oyun konsolları diye adlandırdığımız eğlence kutularında fakat bazı oyunlardan haberimiz bile olmuyor. Ülkemiz de yavaş yavaş kendini gösteren yeni bir kültür ‘’Jam’’ kültürü oyun sektörüne büyük katkı sağlıyor. Yepyeni bir oyun akımı barındıran Global Game Jam oyun severlerin tüm tutkularını karşıladı.

 Ocak tarihleri arasından 100 den fazla ülkede eş zamanlı yapılan GGJ, 48 saat içinde takımların o senenin verilen temasına uygun bir oyun tasarlamalarını ve hayata geçirmelerini kapsıyor. Etkinliğin ucunda hiç bir ödül yok ve tam aksine oyun kurucular kesinlikle uyumuyorlar,başarıya odaklı bir eğlence yaşıyorlar. Dostluk ve eğlence kapsamında düzenlenen GGJ ülkemizde çeşitli üniversitelerde herkese meydan okuma,eğlenme ve oyun tutkusunu yaşama fırsatı sunuyor.

GGJ Nerelerde Yapıldı?

Ülkemizde de yapıldığından bahsettiğim GGJ, Türkiye’nin farklı noktalarındaki oyun geliştirme tutkunlarını bir araya getirdi. 26-28 Ocak 2018 tarihleri arasında düzenlenen etkinlik ülkemizde:

İstanbul:

 

 

Ankara:

 

 

İzmir:

 

 

Malatya:

 

 

Gaziantep:

 

 

gibi bir çok üniversiteyi kapsayarak oyun severleri buluşturdu.

https://globalgamejam.org/