HQ Trivia, son dönemde sanal ortamda popüler olma yolunda ilerleyen yeni bir mobil oyun. Kullanıcılarına gerçek para kazanmaları vaadini sunan her geçen gün büyümeye hızla devam eden bu ilginç mobil uygulama, Vine kurucuları Rus Yusupov ve Colin Kroll tarafından kurulmuş, geçtiğimiz Ekim ayında kullanıma sunuldu.

Geçtiğimiz ay en çok indirilen uygulamalar arasına giren Trivia, ilk etapta sadece iOS platformu için tasarlanmıştı , özellikle para kazanmayı vadetmesi sayesinde çoğu kullanıcının yoğun ilgisini görmüş, 2 ay önce Android platformu için de kullanıma sunulmuştur. Ayrıca uygulama, iPad desteği sunmaya da başladı.

12 soruyu doğru bilmek yeterli

1 milyonu aşkın kullanıcıya da sahip olan HQ Trivia, temelde canlı yayınlanan bir bilgi yarışması mantığında çalışıyor. 12 soruyu bilmeniz halinde para ödülü kazandıran HQ Trivia ile yaklaşık 18 bin dolara kadar kazanmak da mümkün. 12 soruyu yanıtlamak için her soru başına 10 saniyelik bir süreniz olduğunu da ekleyelim.

Hatta uygulama, geçtiğimiz pazar günü 18 bin dolarlık çıtasını 25 bin dolara çıkararak dinamiğini ve rekabetini artırdı. Fakat son soruya kadar gelen bir kullanıcı uygulamanın hizmet şartları ve yarışma kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile yarışmadan atıldı. Böylelikle 25 bin dolarlık ödülü kimse kazanmadı ama HQ Trivia özellikle sosyal medyada pek çok eleştiriye de maruz kaldı.

Bu gelişme ve yapılan eleştirilerden dolayı HQ Trivia, belli bir dönem kısa süreliğine App Store‘dan kalktı. Fakat HQ Trivia oyunun App Store’dan kaldırılmasının nedeninin uygulama tarafından App Store için tanımlanan kredi kartının geçerliliğini yitirmesi nedeniyle olduğu ortaya çıktı.

Ödüllü bir bilgi yarışması klasiğinden çıkarak aynı zamanda para kazandıran ilginç konsepti sayesinde mobil oyun meraklılarının ilgisini çekmeyi başaran HQ Trivia’nın zamanla nasıl ve ne kadar büyüyeceğini geçtiğimiz süre içerisinde ve puanlandırmalar ile hep birlikte gözlemleyebileceğiz. Dilediğiniz zaman, HQ Trivia oyununu Android için ya da iOS için seçenekleriyle mobilinize indirebilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.