Teknolojinin sürekli kendini geliştirip yenilemesiyle birlikte yepyeni aplikasyonlar telefonlarımıza indirir olduk. Fakat aralarında bazı uygulamalar var ki, anafikri ve içeriği ile kendinden sıkça söz ettirir cinsten.Son zamanlarda adını sıkça duyguduğumuz taze bir aplikasyon olan GetContact’in içeriğini ve özelliklerini masaya yatırıyoruz.

GetContact, uygulamayı indiren kişilerin rehberindeki tüm numaraları ve isimlerini alarak kendi havuzuna aktarıyor. Ayrıca kullanıcıların kendi numarası da sisteme otomatik olarak kopyalanıyor. Havuzda toplanan numaralar ve isimler, sorgulama yapan diğer kişilerle paylaşılıyor. Uygulamanın asıl amacı, numaraları engellemek için filter koymak olsa da, başka kişilerin size rehbere nasıl kaydettiğini görme yeteneği, uygulamanın en çok dikkat çeken ve kullanılan noktası.

Çevrenizde daha once tanıdığınız kişileri, numara yolu ile bulabildiğiniz sosyal bir topluluk. Uzun yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınıza ‘iletişim isteği’ gönderebilir, arkadaşınızın isteğinizi onaylaması durumunda kendisiyle yeniden iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca diğer kullanıcılar tarafından raporlanan ve istenmeyen çağrılardan‘spam koruma’özelliğini aktif ederek otomatik olarak korunabilirsiniz.

GetContact severlere üzücü bir de haberimiz var: Geçtiğimiz günlerde gelen şikayetler üzerine harekete geçen Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kişilerin açık rızalarını almaksızın isimden telefon numarası veya telefon numarasından isim sorgulanması şeklinde rehberlik hizmeti veren sitelere yaptırım uygulamıştı.Kullanıcıların sisteme verdikleri bilgilerin kimlerle paylaşıldığı ve ne şekilde kullanıldığının bilinmemesi tehlike arz ediyor.

 

Kaynak için tıklayın