Yayıncılığa ilk olarak 1922’de, Harvard Business Review’i basarak başlayan Harvard Business Publishing,  günümüzde dergi ve kitaplarının yanı sıra, internet sitesinde iş hayatıyla ilgili kariyer planlamadan teknolojiye geniş bir konu yelpazesi olan blog ve vlog hizmeti veriyor. Bu yazıda size önereceğim eserler, Harvard Business Review’in “10 Must Reads” setinden, biz iletişimcilere de önerilen 5 kitap.
          
                                                                                         
Bir şeyler değiştirmek isteyen insan önce kendinden başlamalıdır.”  der Sokrates. İş dünyasında da bu söz geçerliliğini koruyor. Değişimi anlamak ve bir adım atmak için, “İnovasyon” aradığınız başlangıç noktası olabilir. İnovasyon hem çok tartışılan hem de çok kafa karışıklığı yaratan bir kavram ve bu kavramı Clayton Christensen, Peter Drucker ve Rosabeth Moss Kanter gibi öncü isimlerin kaleminden öğrenmeye paha biçilemez.

                                           

Stratejik düşünme, iş hayatında başarının temelidir. Ya kendimizi buna adapte etmeli ya da geride kalmayı, daha kötüsü yok olmayı göze almalıyız. Strateji belirlemek ve uygulamak tam da bu nedenle hayati bir önem taşıyor. Şirketinizi rakiplerinizden nasıl farklılaştıracaksınız? Nasıl bir gelecek vizyonu oluşturacaksınız? Önceliklerinizi nasıl belirleyecek, kaynaklarınızı nasıl yöneteceksiniz? Bu kitapta hem kendinize hem de şirketinize başarıyı getirecek stratejileri belirlemek adına ihtiyacınız olacak fikirleri bulacaksınız.

           


Karar almak, doğru kararı almak, iş hayatınızdaki en büyük gaye. Aynı zamanda en zor ve en riskli iş. Kötü kararlar bir şirkete ve bazen bir kariyere telafisi imkânsız zararlar verebilir. Peki, Belirsizlik anlarında, geleceğe yönelik tahminlerimizi nasıl iyileştirebiliriz? Kararlarımızın sağlam ve güvenilir olmasını sağlamak için neler yapılabilir? “10 Must Reads” dizisinin bu kitabı, her zaman en iyi savunmanın farkındalık olduğunu bilenler için kaleme alınmış.


Yöneticilerin genellikle zorlandıkları alanlardan biri de insan yönetimi. Yönetim tarzları, sorumluluk-motivasyon dengesi, iyi performans gösterecek ekipler kurmak iş hayatında önemli rekabet avantajları yaratacak alanlardan bazıları. İnsan yönetimi alanında uzmanlaşmış isimlerin Harvard Business Review’den derlenen 10 makalesi, iş hayatının hangi kademesinde olursa olsun, herkes için altın değerinde.