Son zamanlarda sıklıkla kadınların özgürlüğü, seçim hakkı ve kendilerini her hallerinde sevmeleri konusunda bir çok çarpıcı proje yapılıyor. Dove, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Vogue dikkatimizi çeken ve beğenimizi toplayan bir kampanyaya imza attı. Bu üç marka bir gecede buluştu ve “rakamların ötesinde kadınlara” dikkat çektiler. Gecede alanında öne çıkan 10 kadın isim sahneye DB Berdan imzalı tişörtlerle sahneye çıktı. Dikkat çekici olan şey tişörtlerin üzerindeki numaralardı.

  Sokaklarda gördüğümüz Dove kampanyasında yer alan kadınlar podyumda 10 başarılı kadının yanında yer aldı. “33! Yaşım değil, sorumlu olduğum ülke sayısı” “1839! Yaktığım kalori sayısı değil TOG gönüllülerinin yıllık proje sayısı” gibi sloganlar tişörtleri süslüyordu.

  Tişörtler büyük beğeni topladı ve projeden elde edilen gelir Toplum Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacağı açıklandı.

  Vogue Mayıs ayı sayısını da bu projeye adadı ve son zamanlarda sıkça sesini duyuran Dua Lipa’ya sayısında yer verdi.

  Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı Kamuran Uçar, gecede yaptığı konuşmada: “Unilever olarak 2016 yılından beri reklamlarımızda toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı kalıp yargılara yer vermeme kararı aldık. Çünkü toplumsal roller kadar, kadınların fiziksel özelliklerinin de kalıp yargılarla resmedilişini doğru bulmuyoruz. Dove, uzun yıllardır ideal güzellik dayatmalarına karşı çıkan bir marka. Dove’un yeni reklam filmi Benim Güzelliğim #RakamlarınÖtesinde, Unilever olarak kalıp yargılara karşı durma konusundaki kararlılığımızla, Dove’un var olan güzellik tanımlarına meydan okuma misyonunun birlikteliğini yansıtıyor. VOGUE Türkiye ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte gerçekleştirdiğimiz gecede, podyuma çıkan her bir kadın, güzellik ile ilgili kalıplaşmış rakamların, kadınların dünyasında ne kadar farklı anlamlara gelebileceğini gösterdi. Bunun tüm kadınlara rakamlara başkaldırı yolunda ilham kaynağı olmasını umuyorum.” dedi.

 

Projeye destek veren bazı kadınlar ise bu mesajları paylaştı:

Tiyatro sanatçısı Doğa Rutkay: “1.000.000!  Takipçilerim değil, kalbimden geçen şükür sayısı”

Yazar İclal Aydın: “64! Kilom değil, bir kitap için uykusuz kaldığım gece sayısı”

Oyuncu ve şarkıcı Ayta Sözeri: “27! Verdiğim kilolar değil, sahnemde söylediğim şarkılar”

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ve A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Işıl Alben: “172! Boyum değil, bu sene okulumdaki minik basketçiler”

Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Kategorileri Başkan Yardımcısı Kamuran Uçar: “33! Yaşım değil, sorumlu olduğum ülkeler”

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genel Müdürü Jülide Erdoğan: “1839! Yaktığım kalori değil, TOG gönüllülerinin yıllık proje sayısı”

Blogger Sena Sever: “19! Yaşım değil, başarıya ulaşan projelerimin sayısı”

Müzisyen Özge Fışkın: “25! Jean bedenim değil, sahnede olduğum yıllar”

Youtuber & Instagrammer Cansu Akın: “100.000! Aldığım like’lar değil, çekmek istediğim güzel fotoğraflar”

Beden Olumlama Hareketi Kurucusu Aybala Arslantürk: “36! Bedenim değil, beden olumlamayı anlattığım aylar”

 

kaynak: https://www.ntv.com.tr/yasam/bu-podyumda-modeller-degil-rakamlara-baskaldiran-kadinlar-yurudu,YmUEtpL5aUqzY0nRetvbCQ