Halkla ilişkiler mesleğinin önde gelen isimlerini ağırladığımız bu bölümde Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş’ın hayat öyküsünü ele alacağız.

Gonca Karakaş 1990 yılı Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Aynı yıl içerisinde West Deutsche Landesbank’ta profesyonel iş yaşantısına başlayan Karakaş, kariyerine TAIB Yatırımbank’ta Kurumsal Finans Departmanı Yöneticisi olarak devam etti. Aynı dönemde Marmara Üniversitesi’nden MBA Uluslararası Finans ve Bankacılık derecesini de aldı.

1995 yılında Effect Halkla İlişkiler ve Mutimedia’yı kuran Gonca Karakaş, kariyerine iletişim sektörünün farklı alanlarında devam etmeye başladı ve United Nations European Economic Commission tarafından “En başarılı bilgi teknolojileri girişimcisi” kategorisinde finalist oldu.

Ailem Olsun Derneği’nin kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Karakaş, 2014 yılından beri Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Gonca Karakaş’ın üye olduğu diğer dernekler arasında IPRA ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği bulunmaktadır.

TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda görev aldığı süre boyunca Halkla İlişkiler mesleğinin tanınması ve gelişmesi yolunda birçok çalışmaya imza atan Karakaş, genç iletişimcilere yol göstermeye ve onları sektörün profesyonelleriyle bir araya getirmeye yönelik çalışmalarına da devam ediyor. 2018 yılı itibariyle her ayın son Cuması düzenlenen “TÜHİD Connect” etkinliği ile iş dünyasının temsilcileri ve genç iletişimciler saat 08.00-10.00 arası Starbucks-Kanyon’da buluşuyor.

 Kaynak için tıklayın