ICCO tarafından 2003 yılında düzenlenen ICCO Küresel Zirvesi ile başlatılan Şeref Kürsüsü, geçtiğimiz yıl Türkiye’de halkla ilişkiler mesleğinin itibarını artırmaya yönelik çalışmalar yapan ve iletişim danışmanlığı sektöründeki kurumları temsil eden İletişim Danışmanlığı Derneği (İDA) tarafından Türkiye’ye taşındı.

Her yıl en fazla iki başarılı ismin Şeref Kürsüsü’ne dahil edildiği törenin ilk yılında Meral Saçkan ile Salim Kadıbeşegil’in onurlandırıldığı Şeref Kürsüsü’nün ikincisi bu yıl 3 Nisan Salı akşamı gerçekleşti. İDA Şeref Kürsüsü’ne bu yıl Ceyda Aydede ve Necla Zarakol’un isimleri yazıldı.

Salon İKSV’de düzenlenen törene İDA yönetim kurulu ve üye şirketlerin başkan ve başkan yardımcılarına ilaveten iletişim sektöründe önde gelen sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İDA Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gümrah, İDA Şeref Kürsüsü ile amaçlarının; iletişim danışmanlığı ve halkla ilişkiler alanındaki başarılı ve öncü çalışmalarıyla dikkat çeken, sektörün global ve yerel düzeyde gelişiminde önemli rol oynayan kişileri onurlandırmak olduğunu ifade etti. Mesleğe emek veren kişilerin onurlandırılmasının aynı zamanda mesleğin de onurlandırılması anlamına geldiğini de vurgulayan Gümrah, İDA Şeref Kürsüsü’nün sektör profesyonellerine, bu mesleğe emek veren kişilere ve mesleği seçecek olan gençlere ilham vermesini arzuladıklarını da belirtti.

İletişim sektörünün usta isimlerinden Necla Zarakol ve Ceyda Aydede’nin biyografilerini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

   Kaynak için tıklayın