Citrix EMEA Başkanı Sherif Seddik, teknoloji sektöründe gerçekleşecek 3 gelişmenin,bu yıl iş dünyasının daha verimli ve üretken hale gelmesinde etkili olacağını düşünüyor.
Yaptığımız çalışmalarımızın, sosyal iletişimlerimizin, özel yaşantımızın ve alışkanlıklarımızın büyük bir sosyo- teknolojik değişimden geçtiği bir dönemde yaşam sürüyoruz. Neredeyse, her şey dijitalleşiyor. Bu değişim yaşam biçimimizi oluştururken iş dünyasında üretkenliği ve verimliliği de artırıyor. Citrix EMEA Başkanı Sherif Seddik’e göre; 2018, IT için başarılı bir yıl olacak. Fakat, bu büyük değişimin sadece yeni teknolojiyle gerçekleşmeyeceğinin farkında olmak da önemli. Dijital iş süreçleri aynı zamanda dijital bir zihniyet de gerektiriyor. İş gücünüzün dijital zihniyeti kabullenmesini etkili bir şekilde desteklemek, 2018 ve sonrasında başarılı bir iş döngüsü açısından önem taşıyor demek mümkün.
Citrix EMEA Başkanı Sherif Seddik, 3 gelişmenin, bu sene iş dünyasının daha üretken ve verimli hale dönüşmesinde etkin olacağını söylüyor. Bu beş gelişme şöyle:
AI ile güvenlik analizi dönemi:
Yapay zeka (AI) günümüzün en gözde teknolojilerinden biri denilebiliir. AI sadece Apple, Google veya Amazon’un ürettiği gösterişli dijital asistanlarda kullanılmakla kalmıyor. Aynı zamanda, AI, yeni nesil akıllı telefonlar ve Amazon Echo veya Google Home gibi akıllı hoparlörler vasıtasıyla pek çok eve girecek. İş dünyasında ise AI, iş zekasından müşteri davranışını analizlemede, tıbbi araştırmalara kadar kullanım alanı giderek artan bir teknoloji. Ayrıca, çok sayıda güvenlik sağlayıcısı IT güvenliği için AI kullanmaya başladı. AI‘nın güvenlik analizini ve açık tespitlerini önemli ölçüde gelişim göstereceği ve otomatik olarak tehditlere karşı savunma oluşturmaya yardımcı olacağı yönünde düşünceler bulunmakta . 2018’de kurumsal güvenlik ekipleri, hem AI’nın güvenlik alanındaki büyük potansiyelinin hem de mevcut sınırlarının farkına varacak.
Yeni IOT dalgası: Yani digital asistanlar
Bugüne kadar apple iPhone’da, Amazon Echo’da veya Google Home’da var olan akıllı dijital yardımcılar sayesinde AI’nin gücü hakkında bir fikir edinebildik. 2018’de Siri veya Alexa gibi asistanlar geniş bir alanı kapsayacak. Yeni IOT dalgasıyla dijital asistanlar çok farklı cihazlara entegre olabilecek. Bu şekilde bir ilerleme için otomobiller en belirgin seçenek olarak gözüküyor. Bunun dışında, örneğin fabrikalarda işçileri tehlikeli alanlarda bulunduklarında uyaran veya bir operatör yorgunluk belirtisi gösterdiğinde mola tavsiye eden dijital asistanlı fabrika robotları görebileceğiz. Böylece IOT ve dijital asistan oluşumu hayatı kolaylaştırmaya ek olarak, işleri daha verimli ve güvenli hale getirecek.
Dijital çalışma alanlarına geçişte hız!
Dijital çalışma alanları son kullanıcılara neredeyse her zaman, her yerde ve tüm cihazlardan kişisel iş ortamlarına ulaşım imkanı sağlıyor. Çağımızın dijital çalışma alanları hibrit bulutta yer alıyor. Böylece kullanıcı, hem kurumun veri merkezinde hem de bulutta yer alan kişisel verilerinden oluşan masaüstüne, iş uygulamalarına, mobil uygulamalara veya dosyalara erişebiliyor. Böylece, dijital çalışma alanı, IT’nin merkezi denetimini günümüz işletmelerinin fazlasıyla ihtiyaç duyduğu bulut ve mobil cihaz esnekliğiyle bütünleştiriyor. Dijital çalışma alanları iş gücü dönüşümünün kilit mekanizması olarak görülüyor.